19:21 27.10.2020

Українська незалежна морська профспілка звертає увагу міжнародних організацій на проблеми екології морських вод біля Криму

2 хв читати
Українська незалежна морська профспілка звертає увагу міжнародних організацій на проблеми екології морських вод біля Криму

Українська незалежна морська профспілка (УНМП) направила до профільних міжнародних, міжурядових та неурядових органів заяву, у якій йдеться про посилення ризиків і викликів, небезпечних для екології та населення Азово-Чорноморського басейну, після 2014 року, коли Кримський півострів і морські простори навколо нього потрапили під контроль РФ.

Як повідомляється на сайті УНМП у вівторок, ці проблеми в заяві "Екологічні та гуманітарні виклики в морських просторах навколо Криму" розділені на декілька груп: ризики радіоактивного забруднення, наземного забруднення (особливо у Севастополі та інших прибережних містах), забруднення з суден (насамперед із суден Чорноморського флоту і шельфових платформ компанії "Чорноморнафтогаз"), ерозії морських ландшафтів через неконтрольований видобуток піску, неконтрольоване промислове рибальство.

"Усі негативні екологічні фактори, спричинені військово-економічною діяльністю в Криму, також становлять виклик для сталого розвитку прибережних громад та їхніх членів, включаючи морську економіку", - йдеться в заяві.

УНМП закликає відповідні міжурядові та неурядові організації приділяти більше уваги екологічній ситуації у водах навколо Криму, особливо в контексті триваючого російсько-українського збройного конфлікту. Така увага може бути пов'язана з підтримкою незалежних експертів і наукових досліджень цих екологічних проблем, з відображенням і освітленням їх на міжнародному рівні, з організацією міжнародних екологічних експедицій для дослідження реальної ситуації в Чорному та Азовському морях.

"Інтереси збереження екологічної стабільності всього Чорноморського регіону повністю залежать від прихильності країн принципам міжнародного права і дружніх відносин. Щоб забезпечити належні цивілізовані форми користування морем морські держави та морський бізнес мають уникати дій, спрямованих на підтримку вищезазначеного гноблення морського середовища", - йдеться в заяві.

Заяву УНМП направлено до Європейської економічної комісії ООН, до Програми ООН з довкілля, до Світової метеорологічної організації, до Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Міжурядової панелі із змін клімату, Європейської агенції довкілля, до Загальної середземноморської комісії з рибальства, Комісії із захисту Чорного моря від забруднення, Комітету з виконання Конвенції про вплив на довкілля у транскордонному контексті. Також заяву було подано у природоохоронні неурядові структури: Всесвітній фонд дикої природи, Грінпіс, Океана, Міжнародний союз з охорони довкілля, Інститут глобального зеленого зростання, Конфедерація європейських товариств екологічного моделювання, Міжнародний координатор моніторингу європейських узбереж, Європейська асоціація екологічних та ресурсних економістів, Чорноморська ініціатива блакитного зростання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА