20:32 27.10.2020

Трамп розчарований порушенням перемир'я між Вірменією і Азербайджаном, але вірить у можливість врегулювання ситуації

2 хв читати
Трамп розчарований порушенням перемир'я між Вірменією і Азербайджаном, але вірить у можливість врегулювання ситуації

Президент США Дональд Трамп заявив у вівторок, що розчарований порушенням режиму припинення вогню між Вірменією і Азербайджаном в Нагірному Карабаху, але вірить у те, що ситуація між сторонами налагодиться.

"Так, це розчаровує. Але це те, що відбувається, це країни, у яких існують розбіжності вже багато-багато років", - сказав Трамп, відповідаючи на відповідне запитання журналіста на авіабазі Ендрюс (штат Меріленд).

"У них (у Єревана і Баку - ІФ) все налагодиться", - додав при цьому американський президент.

Напередодні Трамп заявляв, що Вірменія і Азербайджан, навпаки, підтримують режим припинення військових дій в Нагірному Карабаху.

26 жовтня Вірменія і Азербайджан обвинуватили один одного в порушенні домовленостей про припинення вогню, досягнутих в США 25 жовтня. За даними Міноборони Вірменії, "з 8:45 ЗС Азербайджану відкрили артилерійський вогонь по позиціях Армії Карабаху на північно-східному напрямку". Міноборони Азербайджану зі свого боку заявило про артобстріл збройними силами Вірменії території Тертерського району.

25 жовтня держдепартамент США повідомив, що глави МЗС Вірменії і Азербайджану Зохраб Мнацаканян і Джейхун Байрамов дійшли угоди про гуманітарне перемир'я в Карабаху з 08:00 за місцевим часом 26 жовтня.

"Гуманітарне перемир'я почне діяти з 08:00 місцевого часу 26 жовтня 2020 року. США сприяли активним переговорам між міністрами закордонних справ і співголовами Мінської групи для того, щоб Вірменія і Азербайджан наблизилися до мирного врегулювання конфлікту навколо Нагірного Карабаху", - йшлося в комюніке держдепартаменту США.

У документі зазначалося, що Єреван і Баку підтвердили "прихильність дотриманню гуманітарного перемир'я, досягнутого в Москві 10 жовтня".

У неділю Трамп припустив, що врегулювати конфлікт між Вірменією і Азербайджаном досить просто.

"Подивіться на Вірменію, у них зараз триває пекельних битва, але я знаю вірмен - вони міцні. Ми розберемося з цією проблемою, чому ні? (...) Я вважаю, що це просто", - сказав Трамп на передвиборчому мітингу в Нью -Гемпширі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА