20:43 27.10.2020

Жителям двох регіонів Швеції рекомендували обмежити контакти через поширення COVID-19

2 хв читати
Жителям двох регіонів Швеції рекомендували обмежити контакти через поширення COVID-19

Влада шведського регіону Сконе на тлі серйозного зростання захворюваністю коронавірусом COVID-19 в країні закликала жителів регіону серйозно скоротити соціальні контакти з іншими людьми, повідомляють у вівторок західні ЗМІ.

Ця рекомендація діятиме протягом трьох тижнів. Населенню також радили уникати масових зібрань і культурних зібрань, не відвідувати такі закриті приміщення як магазини, музеї, бібліотеки і спортзали.

При цьому минулого тижня, нагадують ЗМІ, адміністрація регіону Уппсала рекомендувала його жителям протягом двох тижнів уникати громадського транспорту і не зустрічатися з людьми за межами своїх осель.

Водночас, наголошують ЗМІ, ці обмеження в Швеції носять лише рекомендаційний характер.

"Це складна осінь, і ймовірно, (ситуація - ІФ) погіршиться перш, ніж зійти нанівець", - заявив на прес-конференції головний епідеміолог країни Андерс Тегнелл.

"Минулого тижня кількість нових випадків (коронавірусу - ІФ) збільшилася на 70% у порівнянні з тижнем до цього - одне з найзначніших підвищень, які ми бачили", - додав він.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, всього в Швеції за час пандемії виявили 115 785 випадків зараження коронавірусом. 5 918 інфікованих померли.

Швеція на відміну від інших європейських країн не обмежувала повністю через пандемію пересування жителів країни, роботу підприємств і розважальних установ, барів, магазинів, ресторанів і шкіл.

Хоча більшість шведів підтримали такий урядовий підхід, інші спостерігачі звинувачували владу в нехтуванні життями населення країни. Західні ЗМІ зі свого боку уточнюють, що, хоча в Швеції зафіксовано більше смертей, ніж у сусідніх скандинавських країнах, ці показники нижче, ніж у таких європейських країнах як Велика Британія, Франція, Бельгія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА