07:19 28.10.2020

Глава Євроради закликав країни ЄС до створення "союзу тестів і вакцин" перед обличчям другої хвилі COVID-19

2 хв читати
Глава Євроради закликав країни ЄС до створення "союзу тестів і вакцин" перед обличчям другої хвилі COVID-19

Перед обличчям другої хвилі пандемії COVID-19, яка накрила все Європу, голова Європейської ради Шарль Мішель закликав країни ЄС до подальшої координації, створення "союзу тестів і вакцин".

"Кожний день на рахунку. Що нам зараз потрібно, так це рішучі дії однозначно на європейському рівні, засновані на двох стовпах: тестуванні і відстеженні контактів і вакцинах", - заявив він у вівторок ввечері, запрошуючи лідерів країн ЄС на саміт, який відбудеться 29 жовтня в форматі відеоконференції.

Він зазначив, що в країнах ЄС "за кілька тижнів ситуація переросла з тривожної в загрозливу, і тепер ми повинні уникнути трагедії".

Глава Євроради наголосив, що держави ЄС повинні найближчим часом домовитися про сумісність мобільних застосунків з відстеження контактів, які також гарантували б конфіденційність, і досягти консенсусу з загальних правил тестування, самоізоляції і карантину.

"Друга основа стратегії, яку необхідно реалізувати, - це вакцини, - зазначив він. - Європа перебуває в авангарді видатних зусиль, які зроблені в цій галузі на світовому рівні. І цим вона займалася не тільки заради себе, а й на благо всього світу".

У Брюсселі вже розробляється стратегія вакцинації, метою якої є визначення критеріїв поширення вакцин серед країн ЄС, щоб за всяку ціну уникнути хаосу.

Різноманітність вакцин, які, як очікується, надійдуть в обіг в ЄС "протягом наступних кількох місяців", може створити логістичні проблеми, і до них країни союзу повинні бути готові, зазначив Мішель.

Деякі вакцини будуть однократними, для інших потрібно щеплення в два прийоми. Одні можна буде зберігати в звичайних холодильниках, а інші доведеться тримати при температурі в кілька десятків градусів нижче нуля. Організаційні проблеми потрібно планувати і вирішувати сьогодні.

"Кампанія вакцинації також потребує механізмів нагляду, зокрема, для моніторингу ефективності і будь-яких побічних ефектів вакцин. Це надзвичайно важливо, якщо врахувати, що на розробку вакцини зазвичай йде десять років, а не один", - зауважив глава Євроради.

"Перед обличчям цієї виняткової кризи ми повинні діяти швидко і рішуче. За кілька місяців ми стали свідками як невдач, так і успіхів. Але буря ще не закінчилася, і ми всі в одному човні", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА