09:00 28.10.2020

Посол Білорусі в Аргентині подав другу заяву про відставку

1 хв читати
Посол Білорусі в Аргентині подав другу заяву про відставку

Посол Білорусі в Аргентині і за сумісництвом в Республіці Чилі, Парагваї, Перу та Уругваї Володимир Астапенко подав другу заяву про відставку, відмовляючись працювати в підпорядкуванні "особи, яка не має права висловлювати волю білоруського народу".

"Після інавгурації, 23 вересня, я подав заяву про звільнення з займаної посади за згодою сторін відповідно до п. 1 частини другої статті 35 Трудового кодексу Республіки Білорусь. Жодної реакції на це не отримав. Зараз я цю заяву відкликав і 27 жовтня подав нову", - розповів посол інтернет-порталу Tut.by у середу.

За словами Астапенка, нову заяву написано з вимогою звільнити його з посади на підставі статті 41 - "у зв'язку з порушенням наймачем законодавства, що перешкоджає виконанню моєї роботи за трудовим договором".

"Відсутність міжнародної легітимності глави держави не дозволяє мені і як дипломату, і як патріоту своєї країни продовжувати сумлінне виконання посадових обов'язків посла, перебуваючи в підпорядкуванні у особи, яка не має права висловлювати волю білоруського народу", - заявив Астапенко.

У Білорусі вже третій місяць тривають масові протести незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

Протестувальники вимагають відставки президента республіки Олександра Лукашенка, якого ЄС, США не визнають законно обраним, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА