14:18 28.10.2020

Печерський райсуд призначив на 4 грудня підготовче засідання у справі про вклади Суркісів у ПриватБанку і законність bail-in

2 хв читати
Печерський райсуд призначив на 4 грудня підготовче засідання у справі про вклади Суркісів у ПриватБанку і законність bail-in

Печерський районний суд Києва призначив на 4 грудня підготовче засідання у справі за позовом сім'ї Суркісів, в якому вони оскаржують визначення їх центробанком пов'язаними з ПриватБанком особами та обмін їхніх коштів у банку (на суму понад 1 млрд грн) на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку в середу.

Згідно з рішенням, розміщеним в Єдиному держреєстрі судових рішень, відповідний позов надійшов до Печерського райсуду Києва 23 жовтня.

У матеріалах суду зазначено, що протягом 15 днів із дня отримання копії рішення про відкриття провадження відповідач має право скерувати до суду заяву про відкликання позову й всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку, банк планує подавати відповідну заяву.

Відповідачами у справі виступають ПриватБанк, Кабінет Міністрів, Нацбанк України (НБУ), Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО), три уповноважені особи Фонду на здійснення тимчасової адміністрації ПриватБанку та Укргазбанк, свідчить рішення.

Серед зацікавлених осіб зазначено Офіс генпрокурора.

Як повідомлялося, Велика палата Верховного Суду (ВС) 23 вересня передала до Печерського райсуду Києва справу за позовом сім'ї Суркісів про вклади останніх у ПриватБанку та законність bail-in.

Раніше 15 липня 2020 року Велика палата ВС частково задовольнила касацію НБУ, Кабміну і ПриватБанку, скасувавши постанову Окружного адмінсуду Києва та ухвалу Київського апеляційного суду від 2017 року про скасування визначення Нацбанком Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсною процедури bail-in.

Для Нацбанку, Кабміну і ПриватБанку важливо відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, могли піти інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА