17:04 28.10.2020

Уряд продовжив режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня

2 хв читати
Уряд продовжив режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня

Кабінет Міністрів України продовжив режим надзвичайної ситуації для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України до 31 грудня 2020 року у зв'язку з продовженням карантину.

Відповідне розпорядження уряд затвердив на засіданні в середу.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на засіданні 13 жовтня ухвалив постанову, якою продовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня 2020 року, встановив нові критерії віднесення регіону до "червоної" зони та ухвалив низку карантинних обмежень.

Постанова обмежує час роботи ресторанів та інших закладів громадського харчування з 22:00 до 7:00, а також посилює обмеження щодо проведення масових заходів (не більше ніж 50 осіб у "зелених" зонах, до 30 - у "жовтих", до 20 - у "помаранчевих"). Кабмін також заборонив відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних, щодо яких МОЗ ухвалюватиме окремі рішення.

Крім того, всім суб'єктам господарювання рекомендується організувати позмінну роботу працівників, за технічної можливості роботи в режимі реального часу через інтернет зі збереженням зарплати.

Закладам загальної середньої освіти рекомендується встановити з 15 до 30 жовтня 2020 року канікули, а закладам професійної та вищої освіти з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року перейти на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків, окрім тих, які не можуть цього зробити.

Згідно з постановою, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів має посилити держконтроль над дотриманням санітарного законодавства та протиепідемічних заходів під час роботи закладів дошкільної освіти, громадського харчування, фізкультури та спорту, торгівлі.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано задіяти додаткові одиниці громадського транспорту, щоб уникнути скупчення в ньому людей і контролювати дотримання протиепідемічних норм під час здійснення перевезень.

Постанова також збільшує критерії показників охоплення тестуваннями на COVID-19 із 24 до 48 на 100 тис. населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА