19:40 28.10.2020

В Італії за добу виявили майже 25 тис. випадків COVID-19, що є рекордом

2 хв читати
В Італії за добу виявили майже 25 тис. випадків COVID-19, що є рекордом

В Італії за останні 24 години зафіксовано рекордну кількість випадків коронавірусу COVID-19 - виявили 24 тис. 991 зараження, повідомив у середу МОЗ країни.

Зазначається, що це майже на 3 тис. випадків коронавірусу більше, ніж було виявлено у вівторок (21 тис. 994).

Крім того, зареєстровано 205 летальних випадків серед інфікованих, що нижче вчорашнього рекордного показника (221).

Стрімке зростання випадків спостерігається на півночі області Ломбардії - найбільш епідеміологічно несприятливому регіоні. Там за добу зафіксували 7 тис. 558 нових заражень COVID-19, що більш, ніж на 2,5 тис. вище вчорашнього показника.

На другому місці за темпами поширення коронавірусу - область П'ємонт, де за добу виявили 2 тис. 827 інфікованих.

У країні з початку пандемії зафіксували понад 589,7 тис. випадків COVID-19, кількість смертей людей з коронавірусом перевищує позначку в 37,9 тис.

В Італії з понеділка посилили обмеження в зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Відповідно до нових правил, які оголосила в неділю канцелярія голови Ради міністрів Італії, в країні закривають усі кінотеатри, театри, спортивні зали і басейни. Ресторани і бари продовжать роботу, але з обмеженнями в часі - до шостої вечора.

Незважаючи на те, що жителі зустріли такі обмеження протестами, радник Міністерства охорони здоров'я Італії Вальтер Річарді попередив, що цих заходів може бути недостатньо для стримування поширення вірусу. Річарді також закликав до введення карантинів у Мілані і Неаполі, де, за його словами, заразитися COVID-19 можливо лише після відвідування бару.

У середу мер Мілана Джузеппе Сала та його колега з Неаполя Джуіджі де Маджистріс попередили уряд Італії, що не розуміють, на яких підставах у МОЗ країни зробили висновок, що в їхніх містах потрібно ввести режим самоізоляції.

"Якщо це - думка міністерства, то ми хочемо знати, на яких фактах, яких особисто у нас немає, вона ґрунтується", - додав мер Мілана.

Він зазначив, що в Мілані обстановка - під контролем. Нині у відділеннях інтенсивної терапії перебувають 300 осіб, які захворіли на коронавірус. Під час першої хвилі захворювання, навесні 2020 року, таких пацієнтів у Мілані було 1, 7 тис. Мер не виключив, що ситуація може з часом погіршуватися, однак заявив, що у нього є 10-15 днів, щоб подивитися, як розвивається ситуація і чи дійсно можуть знадобитися радикальні заходи щодо стримування COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА