20:56 28.10.2020

Мусульманський світ критикує "Шарлі Ебдо" за карикатуру на Ердогана

2 хв читати
Мусульманський світ критикує "Шарлі Ебдо" за карикатуру на Ердогана

Президент Ірану Хасан Рухані після виступу Парижа на захист карикатур на главу Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, на яких також зображений пророк Мухаммед, заявив, що образи пророка можуть сприяти насильству, повідомляє міжарабський телеканал "Аль-Джазіра".

"Ображати пророка - не досягнення. Це аморально. Це заохочує насильство", - сказав Рухані в телезверненні на щотижневому засіданні Кабінету міністрів.

Президент Єгипту Абдель-Фаттах ас-Сісі заявив, що свободу слова у Франції потрібно обмежити, якщо вона ображає понад 1,5 млрд людей.

"У нас (мусульман - ІФ) теж є права. У нас є право на захист наших релігійних почуттів і цінностей", - цитує "аль-Джазіра" слова ас-Сісі.

У Бангладеш кілька сотень людей вийшли на акцію протесту проти політики Франції щодо ісламу. Активісти несли транспаранти з написами "Найбільший терорист у світі - Емманюель Макрон" і "Виженіть посла Франції з Бангладеш".

Глава МЗС Малайзії Хішаммуддін Хусейн також засудив публікацію карикатури в "Шарлі Ебдо". "Ми рішуче засуджуємо будь-яку підбурювальну риторику і провокаційні дії, спрямовані на образу нашої релігії", - йдеться в його заяві.

Зі свого боку, представник французького уряду Габріель Атталь заявив, що, незважаючи на "спроби дестабілізації і залякування", Франція "ніколи не відмовиться від своїх принципів і цінностей". Він також запевнив, що європейські партнери поділяють цю позицію Франції.

Журнал опублікував обкладинку з карикатурою на турецького президента в середу.

Раніше в передмісті Парижа був убитий учитель Самуель Паті, який показував класу карикатури на пророка Мухаммеда в рамках дискусії про свободу слова. Його вбивця чеченського походження Абдулла Анзор був ліквідований поліцією незабаром після нападу.

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що іслам переживає кризу в усьому світі. Він пообіцяв модифікувати закон від 1905 року, щоб ще більше відокремити релігію і державу, і ретельніше контролювати джерела фінансування мечетей.

Після цього Ердоган порадив Макрону перевірити психічне здоров'я і закликав мусульманський світ і співгромадян бойкотувати французькі товари.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА