21:20 28.10.2020

Венесуела готова працювати з будь-якою країною світу в сфері протидії COVID-19

2 хв читати
Венесуела готова працювати з будь-якою країною світу в сфері протидії COVID-19

Венесуела зацікавлена в придбанні будь-яких ліків, здатних допомогти при зараженні коронавірусом, заявив у середу на прес-конференції венесуельський президент Ніколас Мадуро.

"Венесуела проявляє інтерес до закупівель будь-яких ефективних медикаментів проти коронавірусу в усьому світі для того, щоб розподіляти їх безкоштовно для венесуельського народу ... будь то Росія, Китай, Індія, Європа, Куба", - сказав він.

"І щодо вакцини, Росія запросила у ВООЗ всі сертифікати та дозволи для "Супутника V" для масової вакцинації населення і масового виробництва для вакцинації в світі. У нас є два шляхи - поліпшувати догляд (за зараженими), щоб врятувати життя, і чекати перевіреної вакцини ... Ми працюємо в обох напрямках", - зазначив президент Венесуели.

Він наголосив, що "у Венесуели є власна фармацевтична розробка під науковою назвою VT-10, яка зараз перебуває на першій фазі випробувань, і яка показала стовідсоткову ефективність".

"Звичайно, коли вона пройде всі випробування і вийде на рівень промислового виробництва, вона отримає комерційну назву, але Венесуела вже проінформувала Всесвітню організацію охорони здоров'я і Панамериканську організацію охорони здоров'я про існування цих ліків", - заявив Мадуро.

На початку жовтня Венесуела отримала першу партію вакцини "Супутник V" проти COVID-19, повідомили в п'ятницю в ефірі міжнародного латиноамериканського телеканалу "Глобовісьон".

За словами віце-президента Венесуели Делсі Родрігес, таким чином "Венесуела стала першою країною Західної півкулі, що отримала вакцину проти коронавірусу".

Венесуела стала першою країною Латинської Америки, в якій стартували клінічні дослідження вакцини "Супутник V" після її реєстрації в Росії - у дослідженні візьмуть участь 2000 людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА