21:48 28.10.2020

Група компаній поскаржилася на Apple у Франції через зміну умов доступу до даних користувачів

2 хв читати
Група компаній поскаржилася на Apple у Франції через зміну умов доступу до даних користувачів

Група рекламних агентств і новинних компаній подала скаргу на Apple Inc. (SPB: AAPL) антимонопольному регулятору Франції в зв'язку зі змінами в політиці конфіденційності американської компанії.

На початку 2021 року операційна система Apple почне вимагати від додатків отримувати дозвіл користувачів пристроїв на використання їх рекламного ідентифікатора - коду, в якому збирається інформація про активність користувача. Ці ідентифікатори застосовуються власниками застосунків для таргетованної реклами, а також оцінки ефективності рекламних кампаній.

Позивачі, серед яких Interactive Advertising Bureau France, що об'єднує агентства в сфері реклами, маркетингу, опитувань, а також медіакомпанії і постачальники технологічних рішень, вважають, що переважна більшість користувачів пристроїв Apple не дозволить збирати свої дані. Це серйозно ускладнить продаж персоналізованої реклами, зазначають вони.

"Це новий випадок, і він дуже важливий, оскільки звертає увагу на використання конфіденційних даних як такого собі фігового листка, що прикриває неконкурентні практики", - говорить юрист, який представляє компанії, що подали позов щодо Apple, Дем’єр Жерадін.

Плановані Apple зміни раніше розкритикувала і Facebook Inc. (SPB: FB).

Тим часом, в Apple говорять, що "захист приватних даних є базовим правом" людей. "Дані користувачів належать їм самим, і вони повинні приймати рішення про те, чи хочуть вони ділитися своїми даними і, якщо хочуть, то з ким", - зазначають в Apple.

Результати опитування, проведеного Tap Research Inc., свідчать про те, що 85% користувачів пристроїв не дозволили б збір їх даних, якби застосунок надавав їм такий вибір.

Компанії просять французького регулятора вжити тимчасових заходів на період розгляду їх скарги, заборонивши Apple вносити зміни. Американська компанія планувала змінити політику конфіденційності в вересні поточного року, проте, зіткнувшись з критикою з боку Facebook і низки інших компаній, прийняла рішення відкласти зміни до початку наступного року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА