07:58 29.10.2020

ТКГ доручила політичній підгрупі терміново підготувати план дій для активізації роботи з врегулювання конфлікту на Донбасі

2 хв читати
ТКГ доручила політичній підгрупі терміново підготувати план дій для активізації роботи з врегулювання конфлікту на Донбасі

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі доручила робочій групі з політичних питань терміново підготувати план дій для активізації роботи з врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Дискусія в робочій групі з політичних питань знову не продемонструвала просувань. ТКГ, прагнучи активізувати роботу з врегулювання конфлікту, доручила робочій групі терміново підготувати проект плану дій на основі письмових пропозицій учасників робочої групи в повній відповідності з Мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні для друку спецпредставника чинного голови ОБСЄ Гайді Грау після зустрічі ТКГ 28 жовтня.

За її словами, згідно з оцінками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, загальна динаміка дотримання режиму припинення вогню на Донбасі продовжує в цілому зберігатися, що позитивно позначається на житті цивільного населення в зоні конфлікту.

"Протягом трьох місяців кількість порушень залишається значно нижче рівня, що реєструється до набуття чинності Заходів щодо посилення режиму припинення вогню 27 липня 2020 року. Це свідчить про важливість політичної волі для подальшого збереження стійкого перемир'я", - зазначила Грау.

Представник ОБСЄ зазначила, що учасники засідання ТКГ підтвердили спільне розуміння щодо місця розташування додаткових ділянок розведення сил і засобів, а також оновленого плану розмінування. Проте, домовитися про початок імплементації не вдалося.

Грау повідомила, що в гуманітарній робочій групі учасники засідання запевнили, що 10 листопада 2020 року будуть готові до одночасного відкриття нові контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) у населених пунктах Золоте і Щастя Луганської області.

Крім того, розглядалися питання, пов'язані з врегулюванням юридичного статусу низки осіб, звільнених у рамках обмінів, що відбулися раніше.

"Я закликаю докласти всіх зусиль для якнайшвидшого звільнення і обміну осіб, які утримуються в зв'язку з конфліктом, за принципом "всіх на всіх", як передбачено Мінськими домовленостями", - заявила Грау.

У центрі уваги економічної робочої групи були питання водопостачання через лінію зіткнення в Донецькій і Луганській області. Також обговорювали проблеми екології і питання виплати пенсій громадянам, які проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА