11:50 29.10.2020

На засіданні Постійної ради ОБСЄ у п'ятницю обговорять порушення режиму тиші на Донбасі, унаслідок якого постраждав боєць ЗСУ - Арестович

2 хв читати
На засіданні Постійної ради ОБСЄ у п'ятницю обговорять порушення режиму тиші на Донбасі, унаслідок якого постраждав боєць ЗСУ - Арестович

На щотижневому засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні 30 жовтня обговорюватимуть питання порушення режиму тиші на Донбасі, унаслідок якого постраждав боєць Збройних сил України, повідомив речник української делегації в ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович.

"Вчора, 28 жовтня, на одній із ділянок лінії бойового зіткнення противник порушив заходи із посилення режиму припинення вогню, узгоджені в рамках домовленостей, досягнутих Тристоронньою контактною групою (у складі Україна, РФ, ОБСЄ) 27 липня цього року. У період із 21:55 до 22:55 було зафіксовано прицільний вогонь противника по позиціях ЗСУ із застосуванням стрілецької зброї та використанням гранатометів. О 22:05 легке вогнепальне поранення дістав військовослужбовець ЗСУ", - написав Арестович на сторінці у Facebook у четвер.

Він зазначив, що ЗСУ вогонь не відкривали, задіявши механізм СЦКК, і домоглися у такий спосіб припинення вогню противником.

Так, про інцидент повідомили представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Це питання також буде обговорено з ініціативи української сторони завтра, на щотижневому засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні", - наголосили в українській делегації в ТКГ.

Як повідомлялося, за минулу добу російські найманці на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один український військовослужбовець дістав кульове поранення в руку, повідомили у прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил. Воїну надали домедичну допомогу та доставили до лікувального закладу. Стан здоров'я військовослужбовця задовільний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА