12:25 29.10.2020

МЗС надає всю необхідну підтримку українським туристам, які постраждали у Єгипті від нападу акули - Кулеба

2 хв читати
МЗС надає всю необхідну підтримку українським туристам, які постраждали у Єгипті від нападу акули - Кулеба

Міністерство закордонних справ України та українське посольство в Єгипті надають всю необхідну підтримку та допомогу українським туристам, які постраждали від нападу акули у цій країні, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Посольство України в Єгипті тримає цю справу на контролі, підтримує постійний зв'язок з рідними постраждалих, адміністрацією медичного закладу, в якому перебувають постраждалі, і туроператором. Постраждалі громадяни отримують від МЗС всю необхідну підтримку та допомогу", - сказав глава МЗС на онлайн-брифінгу в четвер.

Водночас Кулеба закликав українців чітко дотримуватися правил країни перебування і не шукати обхідні шляхи заборон, встановлених у них.

"Але я не можу також не скористатися цією нагодою, щоб не закликати українських громадян, які вибирають туризм за кордоном, чітко дотримуватися правил країн перебування. Якщо щось офіційно заборонено, не треба шукати обхідні шляхи, щоб насолодитися порушенням заборони, тому що порушення таких заборон може мати трагічні наслідки", - наголосив міністр.

Він нагадав, що сноркелінг - вид підводного плавання, яким скористалися постраждалі туристи - є забороненим у Єгипті.

Як повідомлялося, 27 жовтня в Держагентстві розвитку туризму України поінформували, що українська сім'я постраждала унаслідок нападу акули в Єгипті, дитина потрапила до реанімації. "У Єгипті під час сноркелінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська сім'я. Дванадцятирічний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, завтра друга, поранену руку врятувати не вдалося", - йдеться у повідомленні.

В агентстві зазначають, що цей випадок не перший, оскільки відпочиваючі, незважаючи на застереження та заборони туроператорів, за межами готелю купують екстремальні тури, не знаючи, що для цього потрібен окремий страховий поліс.

У Держагентстві розвитку туризму України також звернули увагу на те, що з 1 листопада 2019 року влада губернаторства Південний Сінай ввела заборону на заняття водними видами спорту, включаючи дайвінг та сноркелінг, із водних суден для осіб, які не мають відповідних сертифікатів.

Заборона діє на східному узбережжі Синайського півострова, включаючи територію від заповідника Рас-Мухаммад на півдні до міста Таба на кордоні з Ізраїлем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА