13:30 29.10.2020

Суд призупинив до рішення Верховного Суду розгляд апеляції ПриватБанку у справі про виплату компаніям Суркісів $350 млн

2 хв читати
Суд призупинив до рішення Верховного Суду розгляд апеляції ПриватБанку у справі про виплату компаніям Суркісів $350 млн

Київський апеляційний суд у четвер за власною ініціативою призупинив до завершення перегляду Верховним Судом справи по суті розгляд апеляційної скарги ПриватБанку на рішення судді Печерського райсуду Сергія Вовка про примусове виконання рішення цього самого суду від 2017 року щодо зобов'язання банку обслуговувати депозити компаній братів Суркісів, заборгованість за якими позивачі оцінюють у $350 млн.

"Суд за власною ініціативою призупинив розгляд апеляційної скарги до завершення перегляду справи Верховним Судом", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку в четвер.

У прес-службі також зазначили, що суд відхилив клопотання ПриватБанку стосовно призупинення дії рішення Печерського райсуду Києва про виплату банком компаніям Суркісів $350 млн.

Як повідомляли раніше агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку, банк подав клопотання про призупинення рішення з огляду на зупинення Верховним Судом дії рішення Печерського райсуду по суті від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати депозити офшорів Суркісів.

Раніше, 2 вересня 2020 року, суддя Печерського райсуду Києва Вовк повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, розмішені до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії, і цей порядок передбачає стягнення цих коштів на користь позивачів. Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить $347,374 млн (із них майже $102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

Суд також санкціонував примусове списання коштів і (або) арешт майна ПриватБанку в разі відмови виплачувати компаніям братів Суркісів зазначену суму.

Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори офшорів Суркісів на сьогодні вважаються виконаними, оскільки у 2016 році під час проведення націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії.

Раніше, 9 лютого 2017 року, Печерський райсуд Києва своєю ухвалою за позовом компаній Суркісів зобов'язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку (до націоналізації) з відповідними компаніями. Спроба Кабміну оскаржити цей вердикт в апеляційному суді не мала успіху, однак уряд подав касацію.

Водночас виконання рішення судді Вовка про виплату ПриватБанком $350 млн компаніям Суркісів 8 вересня 2020 року зупинив Верховний Суд й одночасно відкрив провадження за касаційною скаргою Кабміну на рішення Печерського райсуду Києва від 9 лютого 2017 року.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку, дату засідання для розгляду відповідної касації поки що не призначено.

Як повідомлялося, наприкінці 2016 року під час націоналізації ПриватБанку грошові кошти, розміщені сім'єю Суркісів та їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку і його філій, потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркісів було визнано пов'язаними з ПриватБанком особами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА