13:48 29.10.2020

У Києві протестували проти призначення т.в.о. голови ДАБІ

2 хв читати
У Києві протестували проти призначення т.в.о. голови ДАБІ

У Києві біля центрального офісу Міністерства розвитку громад і територій України пройшла акція протесту з вимогою прозорості призначення керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Кілька сотень активістів, архітекторів, будівельників, прийшли, щоб висловити протест проти спроби, на їхню думку, повернути старі корупційні схеми в ДАБІ.

Організатор мітингу, активіст громадської організації "Традиція і порядок" Віталій Чорний повідомив, що призначення без проходження конкурсу тимчасово виконуючою обов'язки керівника ДАБІ Ірини Король - це черговий виклик суспільству, оскільки всі пам'ятають, скільки скандалів з дозволами на незаконні забудови пов'язано з цією організацією. Він додав, що до організації звертаються за допомогою тисячі інвесторів, які залишилися без житла, і люди, яким дорога історична забудова Києва та інших українських міст. "Люди відчувають, що будівельний хаос настає", - додав він.

Акція протесту тривала близько двох годин. До протестувальників з міністерства ніхто не вийшов, але їх активно підтримували гудками в клаксони водії, що проїжджали по вулиці Велика Житомирська.

Раніше перший заступник міністра Василь Лозинський повідомив, що реформу ДАБІ можна провести, вона готується і очевидно, все станеться до кінця року, це можливо за участю Верховної Ради. На думку чиновника, тимчасове виконання обов'язків Іриною Король може тривати від 1 дня до 6 місяців.

Як раніше повідомлялося, 26 жовтня Кабмін призначив на посаду т.в.о. голови ДАБІ Ірину Король, яка раніше обіймала посаду заступника директора департаменту та начальника відділу методології та нагляду за видачею дозволів на виконання будівельних робіт департаменту дозвільних процедур ДАБІ. За інформацією з декларації чиновниці, за підсумками 2019 року вона отримала 202,9 тис. грн заробітної плати в Вишгородській міськраді, а також 77,6 тис. грн в ДАБІ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА