17:07 29.10.2020

У всіх розглянутих ВАКС справах інкримінується стаття КК, визнана неконституційною

1 хв читати
У всіх розглянутих ВАКС справах інкримінується стаття КК, визнана неконституційною

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) повідомляє, що у всіх розглянутих ним наразі 17 кримінальних провадженнях підозрюваним інкримінують ст.366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації), яку Конституційний Суд України (КС) раніше визнав невідповідною Основному закону.

"У провадженні колегій суддів ВАКС перебуває 17 кримінальних справ за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України. Так, за 13 справами вказана стаття є єдиною, що інкримінується, ще у 4 - пред'явлено обвинувачення за ст. 366-1 КК України в сукупності з іншими статтями цього ж Кодексу", - повідомляється на сторінці суду у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, КС оприлюднив рішення, яким визнав неконституційними низку положень закону України "Про запобігання корупції" та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. У своєму рішенні суд, зокрема, резюмує, що законодавець "не дотримувався принципів справедливості й пропорційності як елементів принципу верховенства права", а отже, ст.366-1 КК України суперечить частині 1 статті 8 Основного закону України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА