17:26 29.10.2020

У Київському апеляційному суді спростували заяву мовного омбудсмена про російськомовні квитанції

1 хв читати
У Київському апеляційному суді спростували заяву мовного омбудсмена про російськомовні квитанції

Київський апеляційний суд звинувачує в поширенні недостовірної інформації про суд уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя, який раніше звинуватив суд у тому, що квитанції в їхній електронній системі друкуються російською мовою.

"Доводимо до вашого відома, що вами поширено недостовірну інформацію у мережі інтернет щодо функціонування системи електронного керування чергою у Київському апеляційному суді з порушенням норм чинного законодавства", - йдеться в повідомленні прес-служби суду.

У суді наголошують, що основний функціонал автомату електронного управління чергою має за замовчуванням україномовний інтерфейс. "Під час роботи із вказаною системою, крім автоматичного обліку кількості та порядку надання послуг, відвідувач самостійно обирає необхідну та зрозумілу для себе мову, яких, зокрема, у вказаному автоматі представлено 5 – українська, англійська, німецька, французька та російська", - стверджують у відомстві,

Раніше Кремень оприлюднив у соціальній мережі Facebook звернення до цього суду, в якому звинуватив структуру, що квитанції в їхній електронній системі друкуються російською мовою. "Відповідно до закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" аналогічні іншомовні документи, квитанції або довідки давно пішли в минуле. Звертаюся до вас вжити заходів відповідного реагування. Офіційне звернення вже в дорозі", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА