18:58 29.10.2020

У ЄС заявляють, що рішення КС ставить під сумнів низку міжнародних зобов'язань Києва, і закликають владу вжити відповідних заходів

2 хв читати
У ЄС заявляють, що рішення КС ставить під сумнів низку міжнародних зобов'язань Києва, і закликають владу вжити відповідних заходів

У Європейському Союзі заявляють, що останнє рішення Конституційного Суду України у сфері антикорупційного законодавства ставить під сумнів низку міжнародних зобов'язань України, і закликають українську владу вжити заходів для якнайшвидшого відновлення необхідних умов для ефективного функціонування антикорупційної системи.

"Ми з великою заклопотаністю відзначаємо вплив останнього рішення Конституційного Суду України на елементи антикорупційного законодавства, що має далекосяжні наслідки для всієї антикорупційної інфраструктури в Україні. Рішення ставить під сумнів низку міжнародних зобов'язань, які Україна взяла на себе щодо своїх міжнародних партнерів, включно з ЄС", - прокоментував відповідне рішення КСУ офіційний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Пітер Стано агентству "Інтерфакс-Україна" у Брюсселі в четвер.

Стано зазначив, що в ЄС закликають українську владу "вжити заходів для якнайшвидшого відновлення необхідних умов для ефективного функціонування антикорупційної системи в Україні відповідно до Конституції України".

"Ми готові допомогти в пошуку шляхів відновлення необхідної правової визначеності з метою забезпечення ефективної системи запобігання корупції в Україні", - запевнив представник ЄС.

За його словами, ЄС і держави-члени ЄС вважають інститути боротьби з корупцією, створені на прохання українського народу, наріжним каменем трансформації України, тіснішої політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

"Отже, масивна і безпрецедентна допомога Європейського Союзу і держав-членів, зокрема фінансова, пов'язана з антикорупційною архітектурою, що працює незалежно, ефективно й без політичного чи іншого тиску", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА