19:44 29.10.2020

Уряд України зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадян до реєстру декларацій чиновників і забезпечити механізм їх спецперевірки

2 хв читати
Уряд України зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадян до реєстру декларацій чиновників і забезпечити механізм їх спецперевірки

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про відновлення доступу громадян до реєстру декларацій чиновників, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"Щойно на позачерговому засіданні уряду на виконання рішення РНБО ухвалили розпорядження, яким зобов'язали НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників та забезпечити механізм їх спецперевірки!", - написав Немчінов у Telegram-каналі в четвер.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, згідно з розпорядженням Кабміну НАЗК має забезпечити відкритий цілодобовий доступ на своєму офіційному сайті до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також НАЗК має забезпечити проведення спеціальних перевірок відповідно до вимог закону України "Про запобігання корупції".

Державні органи, органи місцевого самоврядування мають забезпечити доступ НАЗК до інформаційно-телекомунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних, зокрема тих, які містять інформацію з обмеженим доступом, держателями яких вони є. Також вони мають надавати інформацію, зокрема з обмеженим доступом, за письмовими запитами НАЗК.

"Кабінет Міністрів України за ініціативою президента України затверджує рішення, яке стане кроком до відновлення повноцінної роботи реєстру декларацій. Уже завтра кожен українець зможе зайти й побачити декларації чиновників і політиків", - констатував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Президент України Володимир Зеленський, який був на засіданні, подякував уряду за оперативне проведення засідання та ухвалення рішення.

Раніше Зеленський ініціював термінове засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) у зв'язку з визнанням Конституційним Судом України (КС) неконституційними низки положень антикорупційного законодавства. За підсумками засідання РНБО було в терміновому порядку було скликано засідання Кабінету Міністрів України в Офісі президента.

Як повідомлялося, КС оприлюднив рішення, яким визнав неконституційними повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) з контролю і перевірки декларацій, відкритого цілодобового доступу до реєстру декларацій, проведення моніторингу способу життя, а також низку положень закону України "Про запобігання корупції".

Голова агентства Олександр Новіков повідомив, що НАЗК з огляду на рішення КС увечері 28 жовтня закрило реєстр електронних декларацій.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА