19:55 29.10.2020

Джапарова повідомила представникам ЮНЕСКО про подальше погіршення ситуації в Криму у всіх сферах компетенції Організації

1 хв читати
Джапарова повідомила представникам ЮНЕСКО про подальше погіршення ситуації в Криму у всіх сферах компетенції Організації

Перша заступник міністра закордонних справ України, глава Національної комісії у справах ЮНЕСКО Еміне Джапарова взяла участь в 11-й інформаційній зустрічі, присвяченій ситуації в тимчасово окупованому Криму в сферах компетенції ЮНЕСКО і повідомила про подальше істотне погіршення ситуації на півострові у всіх сферах компетенції Організації.

Як повідомляється на сайті МЗС України, зустріч відбулася в четвер у онлайн-режимі. У ній взяли участь заступник генерального директора ЮНЕСКО Фірмін Едуард Матоко, представники Верховного комісара ООН з прав людини, ОБСЄ, ІКОМОС і "Amnesty International", держав-членів Організації.

Джапарова навела конкретні факти порушень прав людини і утисків національних меншин, свободи віросповідання (зокрема, блокування діяльності Української православної церкви), свободи преси і вираження думок, безпеки журналістів, доступу до освіти рідною мовою, інших порушень окупаційною владою міжнародного права, зокрема Женевських конвенцій. Вона також наголосила, що під приводом боротьби з тероризмом окупаційна влада кидає за грати невинних людей, серед яких більшість - кримські татари.

Перший заступник міністра звернулася до ЮНЕСКО та її партнерів із закликом до продовження ефективного моніторингу ситуації в окупованій АРК, де права і свободи, культурна спадщина, інші цінності ЮНЕСКО перебувають під загрозою в результаті дій окупаційної влади.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА