07:22 30.10.2020

Двоє військових були поранені на Донбасі в результаті обстрілів у четвер, українська сторона використовувала контрольний механізм ТКГ для повернення до режиму тиші

2 хв читати
Двоє військових були поранені на Донбасі в результаті обстрілів у четвер, українська сторона використовувала контрольний механізм ТКГ для повернення до режиму тиші

Увечері 29 жовтня в зоні проведення ООС на Донбасі зафіксовано низку обстрілів, в результаті яких було поранено двох українських військовослужбовців, а українська сторона використовувала контрольний механізм у рамках Тристоронньої контактної групи для повернення до режиму тиші.

"Сьогодні, 29 жовтня, о 20.40 було отримано інформацію про обстріл з напряму Ужівка на Водяне зі стрілецької зброї. Негайно через контрольний механізм, створений у рамках діяльності Тристоронньої контактної групи, українська сторона проінформувала представників СММ ОБСЄ і був прийнятий режим тиші на 21.00. Майже одночасно (в 21.41) отримано інформацію про обстріл на цьому ж напрямку з використанням РПГ. Був використаний той самий координаційний механізм і знову прийнятий режим тиші. О 21.45 отримано інформацію про поранення військовослужбовця одного з наших з'єднань", - повідомляється на офіційній Фейсбук-сторінці делегації України в ТКГ.

Також 29 жовтня о 21.40 поблизу Золотого-4 в результаті застосування противником БПЛА (скидання гранати ВОГ-25) отримав легке поранення ще один український військовослужбовець.

"Зараз нашим пораненим військовослужбовцям надано кваліфіковану медичну допомогу, їх стан задовільний", - зазначили в українській делегації.

Українська сторона направила письмову ноту в СММ ОБСЄ, в якій, зокрема, вимагає негайної реакції Місії ОБСЄ на поточну ситуацію на лінії розмежування з метою змусити окупаційні збройні формування негайно припинити ескалацію збройного конфлікту і виконувати досягнуті домовленості. Збройні сили України вогонь не відкривали.

Спікер делегації України в ТКГ Олексій Арестович зазначив, що ЗСУ поводяться, як держава, тобто високою ціною, але виконують міжнародні домовленості, досягнуті на найвищому рівні.

"Слід зазначити, що координаційний механізм виконує свою функцію і дозволяє швидко припинити вогонь по наших позиціях дипломатичним шляхом. Я знаю, що для багатьох з вас це звучить незадовільно, але дозволю собі нагадати, що від виконання Україною домовленостей на вищому рівні залежить як збереження санкцій проти РФ, так і міжнародна, зокрема, військова допомога Україні", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА