07:36 30.10.2020

Глава уряду Франції пояснив, що очікує французів під час локдауну

2 хв читати
Глава уряду Франції пояснив, що очікує французів під час локдауну

Обмежити контакти, носити маски, дотримуватися обережності у зв'язку з коронавірусом навіть у себе вдома, закликав прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс, коментуючи і уточнюючи режим ізоляції, оголошений президентом Емманюелем Макроном.

У Франції з 30 жовтня до 1 грудня запроваджується повсюдний режим ізоляції з деякими відмінностями від локдауну, оголошуваного в країні навесні.

"Через два тижні ми проведемо оцінку ситуації", - заявив у четвер глава французького уряду.

Кастекс роз'яснив деякі деталі нового загального карантину, викладені в загальних рисах президентом в його телевізійному зверненні до нації 28 жовтня.

Зокрема, прем'єр-міністр повідомив: "Усюди, де це буде можливо, дистанційна робота повинна стати правилом".

На відміну від березневого локдауну продовжать роботу заклади оптової торгівлі, школи і дошкільні установи, установи позашкільних занять, готелі, всі структури охорони здоров'я, весь громадський транспорт.

Місця релігійних культів залишаться відкритими, але релігійні церемонії забороняються за винятком похорону за участю не більше 30 осіб та одружень при максимумі 6 учасників.

Магазини, які не є життєво необхідними, а також ресторани, кафе, бари будуть закриті. При цьому заклади громадського харчування можуть торгувати "на винос".

Внутрішні кордони з країнами ЄС залишаються відкритими, закриваються зовнішні кордони, але це не торкнеться резидентів з Франції.

"Будь-яка людина, що прибуває на територію (Франції), повинна буде пред'явити негативний результат тесту, інакше її зобов'яжуть пройти тест", - уточнив прем'єр-міністр.

Парки, громадські сади, ліси і пляжі будуть відкриті.

Кастекс пояснив інші правила, яких необхідно дотримуватися, і умови, що дозволяють робити з них виключення, а також міри покарання за недотримання встановленого порядку.

"Ми повинні захистити наших громадян, розірвавши епідемічну спіраль. (...) Іншого рішення немає", - заявив глава уряду Франції, мотивуючи обмеження.

У Франції, за даними на четвер, з початку пандемії зареєстровано 1млн 235 тис. 132 зараження COVID-19. Всього від коронавірусу померли 35 тис. 785 осіб. Напередодні введення повторного режиму повсюдної ізоляції в країні було госпіталізовано 20 тис. 207 пацієнтів з COVID-19. У реанімаційних відділеннях лікарень перебувають 3 тис. 45 осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА