08:00 30.10.2020

Тестування на коронавірус є ключовим для контролю над ситуацією

1 хв читати
Тестування на коронавірус є ключовим для контролю над ситуацією

Показники з пандемії COVID-19 йдуть вгору всюди в Європі, лікарні і медичний персонал в ЄС знову відчувають тиск цього захворювання, заявив голова Європейської ради Шарль Мішель ввечері в четвер.

"Сьогодні з главами держав і урядів під час відеоконференції ми обговорювали головним чином політику тестування, відстеження контактів і вакцин", - повідомив Мішель на прес-конференції після неформального віртуального засідання Європейської ради.

За його словами, ці теми є ключовими і не тільки на найближчу перспективу, але також у довгостроковому плані. Йшлося про те, як європейські лідери можуть допомогти один одному в цьому питанні. Тести і відстеження контактів, на думку Мішеля, є ключами для підтримки економічної і соціальної активності, які не дозволять втратити контроль над ситуацією.

"Ми обговорювали умови, в яких ми могли б з користю застосувати і швидко розгорнути тести, щоб пом'якшити негативні наслідки для свободи пересування, функціонування нашого внутрішнього ринку, який ми повинні захищати", - продовжив глава Євроради.

Він нагадав, що напередодні Єврокомісія представила свої рекомендації зі стратегії тестування, і зусилля ЄС будуть помножені в напрямі найбільшої співпраці в цій сфері.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА