18:57 30.10.2020

Винуватець смертельної ДТП на Хрещатику стверджує, що знепритомнів і втратив контроль над керуванням автомобілем - Геращенко

2 хв читати
Винуватець смертельної ДТП на Хрещатику стверджує, що знепритомнів і втратив контроль над керуванням автомобілем - Геращенко

Винуватець смертельної дорожньо-транспортної пригоди на вул. Хрещатик, унаслідок якої загинули дві людини, стверджує, що знепритомнів і втратив контроль над керуванням автомобілем, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Поліція затримала водія джипу Land Rover, 1954 р. н., який сьогодні на Майдані допустив наїзд і збив насмерть двох пішоходів і завдав травм ще чотирьом. Сам водій після затримання надав свідчення, що він знепритомнів і втратив контроль над керуванням автомобілем. Громадянина Юрія Н. затримала поліція", - написав Геращенко на сторінці у Facebook.

За словами заступника глави МВС, у затриманого здійснюють забір крові та сечі для перевірки факту, чи не був він під дією наркотичних або лікарських препаратів.

"Тест драгером на місці трагедії не показав наявності алкоголю в крові. Але точніші результати дасть аналіз крові та сечі", - додав Геращенко.

Так, слідчі поліції Києва пред'являть підозру за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель двох і більше людей).

"Якщо дійсно цей водій раніше переніс операцію і погано почувався - ніхто не заважав йому їздити громадським транспортом, таксі або користуватися послугами водія. А так через нього дві сім'ї сьогодні втратили назавжди рідних і близьких. А четверо ще здорових вранці людей змушені лікуватися в лікарнях", - наголосив Геращенко.

У свою чергу прес-служба Київської міської прокуратури повідомила, що розпочато досудове розслідування за фактом масштабної ДТП із смертельним результатом (ч. 3 ст. 286 КК України).

Згідно з оприлюдненими даними МВС та фото з місця аварії, її винуватцем став екс-член Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (2009-2012) та Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг (2012-2014) Юрій Назаренко. У жовтні 2014 року він пішов з Нацкомфінпослуг на пенсію, не чекаючи набуття чинності законом про люстрацію.

Раніше відділ комунікації поліції Києва повідомив, що близько 16-ї години до столичної поліції за спецлінією 102 надійшла інформація про смертельну дорожньо-транспортну пригоду на вул. Хрещатик.

Унаслідок ДТП дві людини загинули на місці події, а ще декілька отримали тілесні ушкодження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА