19:29 30.10.2020

Венедіктова обговорила з представниками посольства США в Україні питання атестації прокурорів місцевих прокуратур

2 хв читати
Венедіктова обговорила з представниками посольства США в Україні питання атестації прокурорів місцевих прокуратур

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в п'ятницю зустрілася з представниками посольства США в Україні та поінформувала їх про перебіг атестації прокурорів місцевих прокуратур.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, Венедіктова зазначила, що наразі завершується її перший етап - тестування на знання законодавства. Попри пандемію, участь у ньому взяла велика кількість прокурорів, що свідчить про довіру до реформи.

"Немає підстав сумніватися, що ми активно рухаємося у реформі, головна її ідея втілюється у життя. Уже є перші результати роботи обласних прокуратур, і сподіваємося, що на початку 2021 року запрацюють нові окружні прокуратури. Ми зосереджуємося на легітимності всіх процесів, щоб у результаті ми одержали оновлений дієвий орган, якому довіряє суспільство", - зазначила Венедіктова.

Генпрокурор також наголосила, що напередодні комісія з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі обрала голову та секретаря.

Директор відділу технічної допомоги правоохоронним органам України посольства США в Україні Сара Лангенкамп відзначила прогрес у старті конкурсу на керівника САП. Також вона додала, що процеси, які наразі тривають в органах прокуратури, є дуже важливими, а міжнародні партнери повністю підтримують зусилля офісу.

Радник з правових питань департаменту юстиції посольства США в Україні Джон Енгстром повідомив про готовність надавати експертну підтримку Офісу генпрокурора та організовувати тренінги, зокрема з питань антикорупційної політики, боротьби з відмиванням коштів, щодо повернення активів, протидії торгівлі людьми та іншим порушенням прав людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА