21:14 30.10.2020

Іспанія б'є рекорди з виявлення заражень на COVID-19

2 хв читати
Іспанія б'є рекорди з виявлення заражень на COVID-19

В Іспанії в п'ятницю побитий черговий рекорд за кількістю заражень COVID-19, виявлених за добу, повідомляє іспанське видання "Паїс".

Газета наводить дані міністерства охорони здоров'я Іспанії, згідно з якими за добу виявлено 25 тис. 595 нових випадків, 239 пацієнтів з COVID-19 померли.

Незважаючи на таку статистику, міністр охорони здоров'я Іспанії Сальвадор Ілля висловив думку, що жодних жорстокостей "домашнього режиму" вводити не потрібно.

"Режим надзвичайного стану не передбачає ув'язнень у домівках. Вважаю, з нинішніми заходами нам не доведеться вдаватися до цього", - сказав він.

Напередодні іспанські парламентарії більшістю голосів підтримали ініціативу уряду щодо продовження особливого режиму на всій території країни до 9 травня 2021 року в зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації.

Особливим режимом зокрема передбачені комендантська година з 23:00 до 06:00 за місцевим часом, обмеження на соціальні контакти, на місцевому рівні може бути обмежене пересування. Крім того, місцева влада має право регулювати терміни дії комендантської години.

Спочатку особливий режим був введений за рішенням уряду в неділю. Він повинен був діяти протягом двох тижнів. При цьому спочатку була запланована можливість продовження, для цього лише потрібно відповідна згода парламенту.

Виняток продовжує діяти тільки для Канарських островів - це необхідно для підтримки туристичної галузі, та й показники захворюваності COVID-19 в цьому регіоні Іспанії не такі масштабні, як в інших районах країни.

Режим надзвичайного стану через погіршення епідеміологічної ситуації оголошують в Іспанії вже вдруге за цей рік. Уперше він був введений 14 березня, проте тоді діяли більш жорсткі заходи.

З початку епідемії COVID-19 в Іспанії виявлено понад 1,1 млн випадків зараження, майже 35 тис. пацієнтів померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА