07:39 31.10.2020

У США припиняють випробування коктейлю з антитіл, яким лікувався Трамп від коронавірусу

2 хв читати
У США припиняють випробування коктейлю з антитіл, яким лікувався Трамп від коронавірусу

Фармацевтична компанія Regeneron Pharmaceuticals Inc. призупиняє випробування експериментального препарату з антитіл проти коронавірусу COVID-19 на тяжкохворих пацієнтах із міркувань безпеки, повідомляють американські ЗМІ.

Як повідомила сама компанія, таке рішення було прийнято після того, як незалежний наглядовий комітет виявив "потенційну проблему безпеки і несприятливе співвідношення ризиків і вигоди на сьогодні". У зв'язку з цим комітет рекомендував призупинити випробування на хворих, яким необхідно інтенсивне кисневе лікування або дихальні апарати.

Водночас, у комітеті зазначили, що випробування коктейлю з антитіл можуть тривати на госпіталізованих пацієнтах, які не потребують застосування апаратів ШВЛ. Також триває тестування препарату на хворих з невеликим або помірним проявом симптомів COVID-19.

У компанії повідомили, що донесуть рекомендації моніторингового комітету до Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) і керівників дослідницької групи в Великій Британії, де препарат також тестують на госпіталізованих пацієнтах.

Раніше на цьому тижні компанія Regeneron заявила, що одне із досліджень показало значне скорочення вірусного навантаження після прийняття препарату і зниження необхідності подальших відвідувань лікаря.

ЗМІ нагадують, що раніше в жовтні ще одна моніторингова група з міркувань безпеки рекомендувала призупинити випробування препарату з антитіл компанії Eli Lilly, що проводяться Національним інститутом охорони здоров'я США (NIH). Причиною стала необхідність дослідити, наскільки безпечно препарат впливає на госпіталізованих пацієнтів.

У понеділок в NIH заявили, що проблеми в сфері безпеки не виявлено, однак випробування все ж були припинені, оскільки препарат виявився неефективним для лікування важкохворих.

Жоден із препаратів на основі антитіл ще не був схвалений для широкого використання, проте коктейль з антитіл компанії Regeneron неодноразово фігурував у ЗМІ, оскільки його під час лікування від коронавірусу приймав президент США Дональд Трамп.

Трамп заявляв, що швидко одужати йому допоміг, насамперед, цей препарат з антитіл.

"Я почувався погано, через якийсь час мені дали Регенерон, і інші препарати, але цей був основним. Це було неймовірно, я відчув себе краще саме тоді", - заявив Трамп у відеозверненні, опублікованому в його Twitter на початку жовтня.

Він додав, що намагається домогтися якнайшвидшого схвалення використання цього коктейлю з антитіл.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА