07:50 31.10.2020

Бельгія знову посилила антикоронавірусні заходи, але не запровадила повного локдауну

3 хв читати
Бельгія знову посилила антикоронавірусні заходи, але не запровадила повного локдауну

Необхідними заходами "останнього шансу" назвав прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо нові обмеження в зв'язку з пандемією коронавірусу, які він оголосив у п'ятницю ввечері.

"Після поглиблених консультацій із вченими, комітет за погодженням вирішив приступити до більш суворого режиму ізоляції за правилами, що діють на всій території нашої країни", - заявив глава бельгійського уряду на прес-конференції в Брюсселі після багатогодинної наради керівників федеральних і регіональних влад, що входять до комітету.

"Ці правила будуть застосовуватися протягом півтора місяців. Вони почнуть діяти опівночі з неділі на понеділок. Я усвідомлюю, що йдеться про особливо жорсткі, болісні заходи. Але вони є результатом довгих роздумів і ґрунтуються на фактах і цифрах . Це заходи останнього шансу. Це заходи, необхідні для того, щоб зменшити наявні у нас цифри", - продовжив Де Кроо.

За його словами, залишається тільки одне рішення: "Це рішення полягає в максимальному обмеженні фізичних контактів між нами. Ми повинні збити це стрімке зростання цифр, яке спостерігаємо, так швидко і настільки радикально, наскільки це можливо".

Не оголошуючи повного локдауну, бельгійський прем'єр перерахував низку заходів, значно більш суворих проти чинних досі.

Скасовується правило запрошення чотирьох гостей. Всі сім'ї мають тепер право на єдиний контакт серед близьких людей, які можуть прийти в будинок. І це, при деяких винятках, має бути одна і та сама людина.

Кордони країни не закриваються, проте поїздки за їх межі "гаряче не рекомендуються". Переміщення бельгійців у власній країні не обмежуються.

Комендантська година залишається такою ж, що була оголошена 23 жовтня, - з півночі до 5 години ранку у Фландрії і з 22:00 до 6-ї години ранку в Валлонії та Брюсселі.

Дистанційна робота оголошується обов'язковою всюди, де вона можлива. Там, де її застосувати не можна, пропонується використання масок і вентиляція робочих приміщень.

Всі нежиттєво важливі торговельні точки закриваються, але можуть торгувати "на винос" і з доставкою додому. Результатам цих заходів буде дана оцінка 1 грудня. Продовольчі магазини залишаються відкритими. "Немає жодних причин запасатися продуктами", - попередив Де Кроо.

Салони краси, перукарні знову закриються. І це стосується всіх професій із безпосереднім людським контактом, окрім медичних.

Шкільні канікули "Дня всіх святих" продовжуються до 15 листопада. 16 листопада в класи повернуться тільки учні початкових шкіл. Учні середніх шкіл 50% заняття проводитимуть на "дистанційці". Вищі навчальні заклади продовжать роботу тільки в дистанційному форматі до 1 грудня з винятками для студентів перших курсів і для практичних занять.

Колективні заходи як всередині приміщень, так і під відкритим небом, заборонені. Басейни, ресторани, кафе і бари будуть закриті, насамперед у готелях, які залишаються відкритими.

У похоронах зможуть брати участь не більше 15 осіб. Проведення поминок заборонено. З понеділка забороняються релігійні служби.

У Бельгії з 20 до 26 жовтня щодня фіксувалося в середньому 15316 нових випадків заражень на COVID-19, що означає збільшення на 38% щодо попереднього семиденного періоду.

Прем'єр повідомив, що до середини листопада з коронавірусом будуть госпіталізовані близько 10 тис. людей, зокрема, 2800 - у відділеннях реанімації з різним ступенем тяжкості захворювання.

"І наразі ми не бачимо більш сприятливого розвитку", - констатував Де Кроо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА