08:29 31.10.2020

Пашинян просить Путіна розпочати консультації про надання допомоги щодо гарантування безпеки

2 хв читати
Пашинян просить Путіна розпочати консультації про надання допомоги щодо гарантування безпеки

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням розпочати консультації з надання допомоги в гарантуванні безпеки, повідомляє прес-служба МЗС Вірменії.

"31 жовтня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян надіслав листа президентові Росії Володимиру Путіну, детально представивши ситуацію, що склалася в результаті турецько-азербайджанської військової агресії проти Нагорного Карабаху, і існуючі виклики. У листі, зокрема, зазначено обставини залучення іноземних терористів з Близького Сходу в бойових діях проти Нагорного Карабаху", - наголосили в МЗС республіки.

Згідно з повідомленням, з огляду на факти наближення бойових дій до кордонів Республіки Вірменія, зазіхань на територію Вірменії, прем'єр-міністр звернувся до президента РФ із проханням "розпочати невідкладні консультації щодо визначення виду і розміру сприяння, яке Росія може надати Вірменії для гарантування безпеки, ґрунтуючись на союзницьких відносинах між Вірменією і Росією, а також на ст. 2 угоди "Про дружбу, співпрацю і взаємне сприяння" від 29 серпня 1997 року".

Міноборони Азербайджану 27 вересня вранці заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту. За даними відомства, проводиться "контрнаступальна операція" у відповідь на провокації з вірменської сторони.

Зі свого боку Вірменія заявила про напад на невизнану Нагірно-Карабаську республіку (НКР) з боку Азербайджану.

Бойові дії в зоні карабаського конфлікту тривають, незважаючи на три спроби домовитися про "гуманітарне перемир'я". Сторони конфлікту зазнають втрат у живій силі і техніці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА