17:49 31.10.2020

У Мінську розпочалися затримання на опозиційному марші жінок та інвалідів

1 хв читати
У Мінську розпочалися затримання на опозиційному марші жінок та інвалідів

Кілька людей затримали на несанкціонованій акції протесту в Мінську в суботу, повідомила офіційний представник ГУВС Мінміськвиконкому Наталія Ганусевич.

"За участь у несанкціонованих заходах кількох громадян затримано. Їх доставлять у територіальні РУВС для подальшого розгляду", – сказала Ганусевич агентству "Інтерфакс-Захід".

Акція протесту жінок і людей з інвалідністю проходить у центрі Мінська в суботу. Загальна кількість її учасників сягає приблизно двохсот осіб, передає кореспондент агентства.

Дві колони – жіночий марш і марш людей з інвалідністю – об'єдналися на проспекті Незалежності в районі Червоного костелу і йдуть у бік площі Перемоги з біло-червоно-білими прапорами і парасольками. Деякі учасники акції в карнавальних масках, мабуть, з нагоди Гелловіна.

У Білорусі майже три місяці тривають масові акції протесту в білоруських містах проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція не визнає оголошених владою підсумки виборів, вважає їх сфальсифікованими, вимагає відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів.

Масові маніфестації зазвичай відбуваються щонеділі, коли на вулиці тільки в Мінську виходять близько сотні тисяч людей.

Екс-кандидат у президенти Світлана Тихановська закликала до загальнонаціонального страйку з 26 жовтня.

Захід також не визнає Лукашенка законно обраним президентом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА