07:19 01.11.2020

Ліквідація ОАСК мало що змінить, слід розглядати інші варіанти

2 хв читати
Ліквідація ОАСК мало що змінить, слід розглядати інші варіанти

Міністр юстиції України Денис Малюська вважає, що ліквідація Окружного адміністративного суду Києва мало що змінить, тому слід розглядати інші варіанти, зокрема можливість реорганізації ОАСК.

"Навпаки, вона іноді може привести до якихось негативних наслідків, якщо вона буде непродумана. Інша справа - якщо буде прийнято рішення передати юрисдикцію частини суперечок, що вирішує ОАСК, іншому суду. Або навіть мало не всі. Або об'єднати ОАСК з іншим судом. Такого роду сценарії менше завдадуть шкоди, ніж проста і елементарна ліквідація ОАСК. Тому, якщо ми ліквідуємо ОАСК, то це означає, що весь масив суперечок, а вони дуже багато суперечок розглядають, повинен розглянути інший. Питання: хто? За які ресурси?", - розповів Малюська в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" в суботу.

На думку міністра юстиції, повернути довіру суспільства до рішень Окружного адміністративного суду Києва допоможе реорганізація судової інстанції.

"Треба зробити щось з ОАСК, з тим, щоб він перестав генерувати ось ці сумнівні судові рішення, щоб йому знову можна було б довіряти. Як це зробити? Реорганізація, злиття або передача повноважень іншому суду, або передача разом із ліквідацією? Тобто там потрібно зробити кілька кроків, але це вже вирішувати за підсумком консультацій", - наголосив глава Мін'юсту.

Як повідомлялося, 26 жовтня електронна петиція "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду м.Києва" від 30 липня набрала необхідні 25 тис. голосів на сайті глави держави для її розгляду. Зеленського закликали невідкладно внести до Верховної Ради законопроект про ліквідацію ОАСК.

Ініціатор петиції закликав президента ліквідувати ОАСК у зв'язку з "повною втратою авторитету Окружним адміністративним судом м.Києва - зокрема, через вміст опублікованих Національним антикорупційним бюро України в липні 2019 року і в липні 2020 року записів розмов керівництва цього суду, які свідчать про глибоко вкорінену в суді корупцію і практику неправосудности рішень".

Президент України Володимир Зеленський запропонував почати необхідні консультації з Вищою радою правосуддя для вироблення прозорої і коректної процедури, яка дозволила б "вирішити питання Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) і зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА