16:29 01.11.2020

У країнах Балтії добовий приріст нових хворих на Covid-19 значно зріс під кінець тижня, в лідерах, як і раніше, Литва

2 хв читати
У країнах Балтії добовий приріст нових хворих на Covid-19 значно зріс під кінець тижня, в лідерах, як і раніше, Литва

Литва продовжує лідирувати серед країн Балтії за добовим приростом хворих коронавірусом.

У республіці за добу підтверджено 895 нових випадків Covid-19, повідомляє в неділю агентство BNS.

Загальна кількість заражених за час пандемії зросла до 15 719, а кількість жертв Covid-19 досягла 166, з інших причин померли ще 57 осіб. Напередодні повідомлялося про 165 летальних випадків від коронавірусу. Отже, за добу померла одна людина з Covid-19.

Напередодні в Литві було виявлено 1 001 новий випадок Covid-19. На початку тижня було зареєстровано 766 випадків зараження за добу.

"Вірус справді трохи змінився і набув властивостей, що дають змогу заразити ще більше людей. Він легше проникає в клітини людини, а отже, швидше поширюється", - повідомив професор центру наук про життя Вільнюського університету Аурелія Жвірблене в програмі "День на Delfi", слова якого наводить новинний портал Delfi.ru.

Минулої п’ятниці міністр охорони здоров'я Литви Ауреліюс Веріга заявив, що в республіці може бути оголошено загальнонаціональний карантин, оскільки ситуація з коронавірусом погіршується. "Я не став би виключати можливість оголошення і національного карантину", - процитувало Верігу агентство BNS.

Наразі карантин оголошено в 21 із 60 самоврядувань Литви, зокрема - у Вільнюсі, Каунасі, Клайпеді.

В Естонії за добу підтверджено 80 нових випадків коронавірусу, повідомив у неділю департамент здоров'я Республіки. Загальна кількість заражень у Республіці досягла 4 985. Загальна кількість жертв коронавірусу після з пандемії в Естонії становить 73 людини.

Напередодні в республіці було встановлено новий антирекорд зараження коронавірусом - 134 випадки за добу. При цьому на початку тижня було виявлено загалом 17 нових випадків Covid-19. Двотижневий показник поширення Covid-19 в Естонії становить 68,25 нових випадків на 100 тис.осіб.

У Латвії за добу зафіксовано 242 нових випадки Covid-19, повідомляє агентство BNS з посиланням на Центр профілактики і контролю захворювань (ЦПКЗ). Ще три інфікованих коронавірусом померли. Загальна кількість заражених у республіці досягла 6 136.

Напередодні в Латвії було виявлено 215 нових випадків Сovid-19. На початку тижня в Республіці зафіксували 79 нових випадків зараження.

Частка позитивних результатів аналізу в республіці досягла 6,2%. ЦПКЗ пояснює, що зростання частки позитивних результатів відзначається тому, що з 26 жовтня цілеспрямовано тестуються жителі з симптомами захворювання, а також контактні особи, працівники підприємств і установ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА