21:25 01.11.2020

На виборах президента Молдови до 18:00 проголосувало близько 40% виборців, менше, ніж чотири роки тому

2 хв читати
На виборах президента Молдови до 18:00 проголосувало близько 40% виборців, менше, ніж чотири роки тому

На виборах президента Молдови до 18:00 за місцевим часом проголосували понад 1,12 млн осіб, що становить майже 40% виборців від облікового складу, повідомив на брифінгу в неділю ввечері глава Центральної виборчої комісії республіки Дорін Чіміль.

"Ми спостерігаємо досить високу активність виборців. Якщо врахувати обставини, пов'язані з COVID-19, а також погану, дощову погоду в усій країні, то активність виборців досить висока", - сказав Чіміль.

"Але це нижче, ніж було на попередніх виборах. На виборах президента в 2016 році до 18.00 проголосувало 47% виборців у першому турі і 50% - у другому турі. На парламентських виборах в 2019 році на цю дату також проголосували близько 50%. У будь-якому випадку, встановлений законодавством поріг в одну третину виборців подоланий, ми можемо говорити про те, що вибори відбулися", - заявив глава ЦВК.

Він виділив високу явку виборців на дільницях за кордоном. Там вже проголосували понад 107 тис. громадян Молдови (в першому турі виборів президента в 2016 році всього проголосувало трохи більше 67 тисяч виборців, а в другому турі - 138 тис.).

Чіміль визнав, що на дільницях за кордоном є великі черги. Йдеться про дільниці в містах Італії, а також в Берліні, Парижі, Лондоні, Бухаресті, Брюсселі, Празі, Дубліні.

"За рішенням виборчих бюро на місцях, може бути прийнято рішення про продовження часу голосування не більше, ніж на дві години, щоб всі, хто стоїть в черзі, мали можливість проголосувати", - сказав глава ЦВК.

На пост президента Молдови балотуються вісім кандидатів. Перші попередні результати будуть оприлюднені після 22 години місцевого часу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА