07:10 02.11.2020

Білий дім планує зміни в кабінеті міністрів у разі перемоги Трампа на виборах

2 хв читати
Білий дім планує зміни в кабінеті міністрів у разі перемоги Трампа на виборах

Президент США Дональд Трамп і його головні помічники планують величезну перебудову кабінету міністрів у разі перемоги на майбутніх виборах, повідомляє Politico.

За даними видання, адміністрація Трампа в разі його приходу до влади на другий термін розглядає можливість звільнення членів кабінету міністрів, які перейшли дорогу президенту, відмовилися проводити розслідування, яких він вимагав, або суперечили йому стосовно ситуації з COVID-19.

Зокрема, як повідомили газеті два республіканці, близькі до Білого дому, чиновники адміністрації Трампа вже почали перевіряти імена експертів в сфері охорони здоров'я, котрі могли б взяти на себе керівництво агентствами, які керують багатьма елементами урядової боротьби з пандемією коронавірусу і контролюють систему медичного страхування країни.

Так, у відставку можуть бути відправлені глава міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США (HHS) Алекс Азар, глава центрів з контролю і профілактики захворювань Роберт Редфілд, глава національних інститутів охорони здоров'я Френсіс Коллінз і глава центрів Medicare і Medicaid Services Сима Верма.

Водночас, наголошує видання, сам президент розглядає можливість зміни керівництва ФБР, ЦРУ і Пентагону. Серед потенційних кандидатів на відставку - директор ФБР Кріс Рей, директор ЦРУ Джина Гаспел і міністр оборони Марк Еспер.

Крім того, за даними газети, очікуються відставки міністра освіти Бетсі ДеВос і міністра торгівлі Вілбура Росса. Тим часом, неясно, чи збереже свою посаду торговельний представник США Роберт Лайтхайзер.

Тим часом генеральний прокурор Вільям Барр імовірно залишиться на своєму посту протягом частини 2021 року, так само, як і міністр фінансів Стівен Мнучін і держсекретар Майк Помпео.

"Ядро Білого дому збереже статус-кво, в той час як на периферії відбудуться зміни", - заявив Politico республіканець, близький до адміністрації Трампа.

У прес-службі Білого дому від коментарів відмовилися.

"Наразі у нас немає жодних кадрових оголошень, і було б недоречно міркувати над змінами, які відбудуться після виборів або в інший термін", - сказав заступник прес-секретаря Білого дому Джадд Дір.

Вибори в США відбудуться 3 листопада. За пост президента ведуть боротьбу республіканець Трамп і кандидат від демократів Джо Байден. Також, цього дня американцям належить вибрати всіх членів Палати представників і частину сенаторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА