07:29 02.11.2020

З початку пандемії київські правоохоронці склали понад 4 тисяч адмінпротоколів за порушення карантину

2 хв читати
З початку пандемії київські правоохоронці склали понад 4 тисяч адмінпротоколів за порушення карантину

Голова Національної поліції Києва Андрій Крищенко розповів, що з початку пандемії коронавірусу в Києві правоохоронці склали понад 4 тис. адміністративних протоколів за порушення карантину. За останні дві доби поліція притягнула до відповідальності 53 порушники, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"З початку пандемії працівниками структурних підрозділів столичної поліції складено 4125 адміністративних матеріалів за правопорушення в цій сфері, серед яких - 1121 протокол на юридичних осіб за порушення карантинних обмежень. 3374 адміністративних матеріалів уже направлено до суду для розгляду по суті", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що суди наклали штрафи на правопорушників більш ніж на один мільйон гривень.

Також повідомляється, що тільки за останні дві доби правоохоронці провели перевірку 531 об'єкта і притягнули до адміністративної відповідальності 53 особи.

Окремо начальник київського главку поліції звернувся до директорів розважальних закладів і запевнив, що поліцейські не залишать без уваги те, що ті організовують у цих установах закриті вечірки з обмеженим доступом всупереч карантинним обмеженням.

"Запевняю, такі факти не залишаться без уваги правоохоронців. За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь передбачено кримінальну відповідальність за ст. 325 КК. Отже, за погодженням з процесуальними керівниками прокуратури ми будемо проводити всі можливі невідкладні процесуальні дії, щоб задокументувати такі факти та притягнути винних до відповідальності", - зазначив Крищенко.

Він наголосив, що нині підрозділи столичної поліції вже розслідують 8 таких кримінальних проваджень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА