13:37 02.11.2020

Слідчі ДБР звертаються по міжнародну правову допомогу для розслідування справи проти Порошенка - Сухачов

1 хв читати
Слідчі ДБР звертаються по міжнародну правову допомогу для розслідування справи проти Порошенка - Сухачов

Слідчі Державного бюро розслідувань здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення п'ятим президентом України Петром Порошенком у 2014 році умисних дій, спрямованих на відкриття компанії в юрисдикції Британських Віргінських Островів, сказав в. о. директора ДБР Олексій Сухачов.

"За даними досудового розслідування, зазначені дії були вчинені за допомогою кіпрської та панамської юридичних фірм, а компанія зареєстрована на Британських Віргінських Островах. При цьому її єдиним бенефіціарним власником є п'ятий президент України (під час реєстрації надано його паспорт та вказана його київська адреса)", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок на сайті ДБР.

В інформації наголошується, що в реєстраційних документах було зазначено, що компанія буде холдинговим підприємством для української та кіпрських структур кондитерської корпорації, засновником якої є п'ятий президент України, а джерелом коштів для неї мають бути доходи від комерційної діяльності.

Таким чином, наголошують у ДБР, у зазначених діях вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених статтями 212 (ухилення від сплати податків), 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

"Для одержання необхідної інформації в кримінальному процесі Державне бюро розслідувань звернулося до Офісу генерального прокуратура по міжнародну правову допомогу з міжнародними запитами до компетентних органів Британських Віргінських Островів, Республіки Панама та Республіки Кіпр", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА