18:19 02.11.2020

Захист Порошенка має намір подати до суду на в.о. директора ДБР

3 хв читати
Захист Порошенка має намір подати до суду на в.о. директора ДБР

Адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань пов'язує активізацію розслідувань Державного бюро розслідувань (ДБР) щодо свого підзахисного з нещодавньою нарадою президента України Володимира Зеленського із силовиками і повідомив про наміри подання позову щодо в.о. директора ДБР Олексія Сухачова.

"Черговий сплеск активності ДБР, направленої проти п’ятого президента України, очевидно, пов’язаний із нещодавньою нарадою Зеленського із силовиками, де той в ультимативній формі вимагав підозр Порошенку. А також - з результатами місцевих виборів, на яких "Слуги народу" отримали втричі менше, ніж минулого року, тоді як "Європейська солідарність" вдвічі наростила підтримку по країні", - написав Головань у Facebook у понеділок.

За його словами, всі провадження, в яких фігурує Порошенко, ДБР розслідує "з винятковою метою політичного переслідування" політика.

"ДБР вже відмовлялося від своїх слів. Пояснювало, що жодних справ "відносно Петра Порошенка" не розслідує. Тому ми в суді вимагатимемо спростування чергової нахабної брехні нового в.о. директора", - заявив Головань.

Коментуючи заяву Сухачова про те, що слідчі ДБР проводять досудове розслідування за фактом вчинення Порошенком у 2014 році навмисних дій, спрямованих на відкриття компанії в юрисдикції Британських Віргінських островів, адвокат зазначив, що ДБР "направляє черговий пустопорожній запит про "міжнародну правову допомогу" у черговому юридично нікчемному провадженні".

"Компанія створювалася виключно з технічною метою передачі активів в довірчу власність Rothschild. Що і було зроблено. Після чого негайно було подано заяву про її ліквідацію. Ця компанія навіть не відкривала банківських рахунків, і жодні кошти ні з України, ні з будь-якого іншого місця не перераховувалися. Натомість ДБР на вимогу Зеленського розтринькує десятки мільйонів гривень на розслідування замовних і юридично безперспективних справ проти Порошенка. На запитах до Панами, Кіпру чи Віргінських островів могли би теж заощадити, бо всю необхідну інформацію за лічені секунди може видати Google. Нічого нового ДБР знайти вже не може", - зазначив Головань.

Окрім того, він наголосив, що згідно з нормами КПК України щодо підслідності, ухилення від сплати податків мають розслідувати слідчі податкової, а у ДБР немає жодних підстав на здійснення слідства, крім вказівки президентського офісу.

При цьому Головань припустив, що ДБР "могло б накопати багато цікавого, якби зайнялося розслідуванням бізнес-діяльності Зеленського і 95-кварталу".

Раніше в понеділок Сухачов повідомив, що слідчі ДБР звертаються по міжнародну правову допомогу для розслідування справи проти Порошенка. В інформації зазначається, що в реєстраційних документах було зазначено, що компанія буде холдинговим підприємством для української та кіпрських структур кондитерської корпорації, засновником якої є п'ятий президент України, а джерелом коштів для неї мають бути доходи від комерційної діяльності. На думку ДБР, у цьому вбачаються ознаки правопорушень за статтями 212 (ухилення від сплати податків), 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

"Для одержання необхідної інформації в кримінальному процесі Державне бюро розслідувань звернулося до Офісу генерального прокуратура по міжнародну правову допомогу з міжнародними запитами до компетентних органів Британських Віргінських Островів, Республіки Панама та Республіки Кіпр", - йдеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА