07:08 03.11.2020

Зеленський: КС дав три місяці на виправлення закону про НАБУ, розуміючи, що для змін до Конституції потрібні дві сесії Ради

2 хв читати
Зеленський: КС дав три місяці на виправлення закону про НАБУ, розуміючи, що для змін до Конституції потрібні дві сесії Ради

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що Конституційний суд дав три місяці на виправлення закону про Національне антикорупційне бюро України, розуміючи, що для внесення змін до Конституції потрібні дві сесії Верховної Ради, і це можна буде зробити тільки навесні 2021 року.

"І Конституційний суд каже, і антикорупційний комітет, і керівники антикорупційних органів говорять, що так, призначати (директора НАБУ - ІФ) має президент, але це не передбачено Конституцією України, тому давайте зміни до Конституції. А навіщо тоді вони нам надали всього три місяці, якщо всі розуміють: щоб пройти зміни до Конституції, потрібні дві сесії (парламенту - ІФ)? Це говорить про те, що в кращому випадку ми можемо це зробити навесні (2021 року - ІФ)", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок.

Зеленський переконаний, що ніхто не хоче жодних змін і жодних напрацювань. "Тому я вважаю: заморозити діяльність у тому складі, в якому зараз є Конституційний суд, а потім давайте все виправляти", - наголосив він.

Як повідомлялося, Велика палата Конституційного суду України на засіданні 16 вересня визнала, що низка положень закону "Про Національне антикорупційне бюро України" не відповідають Конституції України.

Зокрема, визнано, що наділення президента України повноваженнями створювати НАБУ, призначати і звільняти директора НАБУ, визначати трьох осіб до складу комісії з проведення конкурсу на директора НАБУ, не відповідає Конституції.

Положення закону, які визнані неконституційними, втратять силу через три місяці після прийняття судом рішення. Верховна Рада повинна невідкладно привести положення законодавства України у відповідність з рішенням КС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА