07:39 03.11.2020

Єрмак: Жодної часткової або повної відміни законів, які змушують чиновників декларувати доходи, не буде

2 хв читати
Єрмак: Жодної часткової або повної відміни законів, які змушують чиновників декларувати доходи, не буде

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак наголошує, що жодної часткової або повної відміни законів, які змушують українських чиновників декларувати доходи, не буде, а Україна буде розвиватися тільки в "антикорупційній парадигмі".

"Жодних відкатів до вчорашнього дня і непрозорих домовленостей на вищому рівні не може бути. Жодних часткових або повних відмін тих чи інших базових законів, які змушують чиновників декларувати свої доходи. Це принципово. Україна може і буде розвиватися тільки в демократичній та антикорупційній парадигмі", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у понеділок.

Єрмак наголосив, що Україна ніколи більше не повернеться до "традиційних олігархічних практик", завжди буде дотримуватися своїх демократичних цінностей, серед яких ключове місце займає нульова терпимість до будь-яких проявів номенклатурної корупції.

Керівник ОП вважає, що зараз в Україні відбувається "класична політична криза, спровокована цілою низкою рішень Конституційного суду і ситуативним антипрезидентських союзом відомих політичних груп".

"Так, ситуація складна і вимагає жорстких і командних рішень. Втім, подібні кризи - основа всіх сучасних демократій. Вони дозволяють долати внутрішні конфлікти і вирішувати суспільні суперечності", - зазначив він.

Єрмак наголосив, що сьогодні президент України Володимир Зеленський зайняв "вкрай виразну і сильну позицію", і вкотре довів, що "саме він є головним борцем з корупцією в Україні".

На думку глави ОП, також неочевидним позитивним наслідком кризи є те, що навколо захисту антикорупційної системи поки об'єдналися всі її ланки, всі антикорупційні органи України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА