08:12 03.11.2020

Убитий у Відні терорист був ісламістом, жертвами теракту стали троє людей

2 хв читати
Убитий у Відні терорист був ісламістом, жертвами теракту стали троє людей

Убитий у Відні терорист був ісламістом, всього під час теракту напередодні загинули мінімум три людини, заявив глава МВС Австрії Карл Нехаммер.

"Учора ми пережили теракт, який влаштував мінімум один ісламістський терорист, ситуація, якої не було в Австрії протягом десятиліть", - сказав Нехаммер журналістам рано вранці, пряму трансляцію виступу вів телеканал ORF.

Терориста напередодні застрелила поліція, на ньому був пояс з вибухівкою, він "симпатизував терористичному угрупованню "ІД", сказав Нехаммер.

За його словами, є "троє загиблих і 15 поранених". Це двоє чоловіків і одна жінка.

Квартиру вбитого терориста поліцейські розкрили за допомогою вибухівки.

За словами Нехаммера, очевидці події напередодні надали поліції понад 20 тисяч відеозаписів, поліція шукає можливого спільника нападника.

Стрілянина сталася в Відні в понеділок увечері неподалік від площі Шведенплатц поблизу від головної синагоги міста Штадттемпель. Канцлер Себастьян Курц в ефірі телеканалу ORF підтвердив, що поліція розцінює подію як теракт.

За наявною інформацією, нападників було кілька, один із них застрелений. Нападники використовували довгоствольну вогнепальну зброю. Операція з затримання злочинців триває, в ній задіяна велика частина поліції міста і військові.

Повідомляється, що стрілянина сталася в шести точках у першому районі міста - Морцінплатц, Зальцгріс, Зайтенштеттенгассе, Грабен, Бауернмаркт і Фляйшмаркт.

У МВС Австрії також повідомили, що розширили зону пошуку терористів, оскільки не виключають, що їм вдалося залишити Відень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА