14:56 03.11.2020

Оновлений санітарний регламент системи шкільного харчування узгоджений, повідомила Олена Зеленська

2 хв читати

Дружина президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська повідомила про оновлення санітарного регламенту системи шкільного харчування та затвердження методичних рекомендацій щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в навчальних закладах.

"Днями я взяла участь в онлайн-нараді з командою проекту з оновлення системи шкільного харчування. Маю декілька позитивних новин. Оновлений санітарний регламент погоджено! Поясню, чому це - привід для радості. Неможливо готувати корисну та смачну їжу для школярів за старим санітарним регламентом! (Якому невдовзі мало виповнитися 20 років!) Застарілий регламент не давав можливості ані зробити шкільне меню різноманітнішим, ані врахувати особливі дієтичні потреби дітей", - написала Зеленська у соціальній мережі Facebook.

За її словами, у новому документі чітко визначено, що можна і що заборонено продавати в шкільних буфетах, надано нові можливості для організації харчування в школах.

Перша леді також зазначила, що розроблено й затверджено Методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в навчальних закладах.

"Основна мета цих рекомендацій - допомогти замовникам вчасно та якісно підготуватися до тендерних процедур, встановити важливі критерії для відбору доброчесних постачальників харчових продуктів та послуг з харчування школярів, не припуститися помилок через недостатнє знання вимог законодавства. Інакше кажучи - запобігти постачанню до шкільних їдалень небезпечних або неякісних харчових продуктів", - додала Зеленська.

Крім того, за її інформацією, на сьогодні завершується громадське обговорення оновлених норм та порядку харчування дітей у навчальних закладах. "Маємо врахувати особливості різних вікових груп дітей і підлітків, зробити шкільні меню різноманітними та збалансованими відповідно до потреб учнів", - вважає дружина президента.

Зокрема, Зеленська повідомила, що ще багато питань перебувають у роботі: двотижневі меню, оновлення харчоблоків у школах, інформаційна програма для школярів, батьків і вчителів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА