17:50 03.11.2020

У Харківській ОДА пояснюють рекордні показники з COVID-19 технічними причинами, але не радять заспокоюватися

2 хв читати
У Харківській ОДА пояснюють рекордні показники з COVID-19 технічними причинами, але не радять заспокоюватися

Висока кількість щодоби підтверджених випадків захворювання на COVID-19 у Харківській області пов'язана з тим, що в останні декілька днів обласний центр передав частину накопичених відібраних зразків на дослідження приватним лабораторіям.

"Тому ці показники (кількості підтверджених випадків за добу - ІФ) не є реальними показниками останніх трьох-чотирьох днів, а фактично це отримання тих результатів, які мали бути зроблені раніше. Тому насправді кількість хворих нижча", - сказав на брифінгу в середу заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух.

"Але я на цьому не заспокоювався б, тому що динаміка, яку демонструє і Європа, і інші області України, також має місце і в Харкові. Кількість захворювань зростає, це ми бачимо за заповнюваністю ліжок. Вони продовжують залишатися в критичній кількості", - додав він.

За словами Пастуха, в середині минулого тижня в обласному лабцентрі накопичилися понад 9 тисяч зразків і дослідження проводили із значними затримками. Після рішення уряду про виділення коштів із бюджету на проведення тестів на COVID-19 приватними лабораторіями, Харківський лабцентр підписав договори з 11 такими лабораторіями і станом на 2 листопада передав їм повністю весь накопичений залишок зразків.

Пастух повідомив, що дві лікарні "Укрзалізниці" готові укласти договори з НСЗУ і розпочати прийом пацієнтів із COVID-19. Крім того, до переліку медзакладів для лікування ковідних пацієнтів включено Обласний госпіталь ветеранів війни. У цих закладах необхідно забезпечити ліжка киснем.

"Ця робота не така швидка, як нам хотілося б, адже ми працюємо з киснем, який є вибухонебезпечним. Сьогодні кожен головний лікар розуміє, що потрібно правильно виконувати ці роботи, щоб не наражати на небезпеку пацієнтів", - зазначив Пастух.

Станом на ранок 3 листопада на стаціонарному лікуванні в області перебували 2 114 хворих на COVID-19 (зокрема 1 020 - в Харкові).

Як повідомлялося, починаючи з 31 жовтня в регіоні реєстрували від 622 до 884 випадків COVID-19 на добу. Харківська область стабільно лідирує серед регіонів за цим показником.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА