20:11 03.11.2020

У Молдові зафіксували найбільшу кількість смертей від COVID-19 з початку пандемії за добу - 20 осіб, виявлено понад 700 нових хворих

2 хв читати
У Молдові зафіксували найбільшу кількість смертей від COVID-19 з початку пандемії за добу - 20 осіб, виявлено понад 700 нових хворих

У Молдові зберігається високий рівень смертності від коронавірусу, свідчать дані міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту Молдови.

Згідно з цими даними, у вівторок померли ще 20 осіб з діагнозом COVID-19. Це найбільша з початку пандемії кількість смертей за день. Загалом, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 1838 осіб.

За статистикою, смертність становить 456 осіб на один мільйон громадян - один із найвищих показників в Європі. При цьому, підрахунок ведеться з розрахунку на душу населення в 4 млн осіб, у той час як реальна кількість жителів не перевищує 3 млн громадян.

"У вівторок було оброблено 2852 тести, зокрема 2483 первинних. У результаті з'ясувалося, що 710 результатів виявилися позитивними. Таким чином, загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 77 487 випадків", - зазначають у міністерстві.

Згідно з повідомленням, з медичних установ Молдови були виписані ще 527 пацієнтів, що видужали від коронавірусу. Таким чином, за даними Міністерства охорони здоров'я, в цілому від COVID-19 вилікувалися 57 тис. 402 людини.

Незважаючи на деяке зниження кількості заражених в останні 10 днів, дані щодо активних випадків продовжують рости, досягнувши у вівторок 18 тис. 247 осіб. У кінці серпня було 10 тис. активних випадків. У вересні-жовтні було зареєстровано зростання кількості заражених за один день, але з кінця жовтня кількість випадків за один день скоротилася з тисячі і більше до 700-800 в день.

У Молдові діє режим надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я. Це передбачає дотримання соціальної дистанції, носіння масок, обов'язкову дезінфекцію, вимірювання температури в громадських місцях. Також заборонені заходи за участю понад 50 осіб.

При цьому дозволені весілля та інші заходи, працюють всі магазини, торгові центри, ринки, ресторани. Влада заявила, що не обмежуватиме діяльність економічних агентів. У неділю в Молдові відбулися вибори президента. На дільницях дотримувалися жорстких санітарних норм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА