22:08 03.11.2020

Нацгвардієць Марків виправданий італійським судом, сподіваюся, завтра він буде в Україні

2 хв читати
Нацгвардієць Марків виправданий італійським судом, сподіваюся, завтра він буде в Україні

Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі Віталія Марківа, завтра з представниками української делегації він повинен повернутися в Україну, повідомляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

"Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Віталія Марківа. У найближчі годину-півтора ми поїдемо до в'язниці "Опера" і заберемо його звідти. І я сподіваюся, що він завтра буде в Україні", - розповів Аваков в ефірі програми "Час Голованова" на телеканалі "Україна 24".

Міністр внутрішніх справ України зазначив, що італійський суд прийняв до уваги доводи, зібрані українським слідством.

"Апеляційний суд взяв до уваги всі аргументи, які ми надали, зокрема аргументи, які сформувало українське слідство, і ми офіційними каналами відправили їх сюди. Не дивлячись на весь тиск прокуратури, ці аргументи були почуті", - наголосив Аваков.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко наголосив, що на прикладі справи Марківа Україна показала, що може захистити тих, хто готовий був віддати своє життя за її цілісність і незалежність.

"Рішенням апеляційного суду Мілана Віталій Марків звільнений від усіх обвинувачень! ... Ми показали всьому світу - що можемо стояти горою і триматися разом за справедливість і правду, якщо переконані в своїй правоті! Наша держава показала, що може захистити тих, хто готовий був віддати своє життя за її цілісність і незалежність", - написав Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок ввечері.

Як повідомлялося, нацгвардієць Марків, який має подвійне громадянство України і Італії, був затриманий в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

У 2014 році кримінальну справу за фактом подій, при яких загинув Рокеллі, було відкрито Службою безпеки України, розслідування було призупинено на час проведення бойових дій. У листопаді 2019 року справу було передано для розслідування в МВС України.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі. Згідно аргументів сторони обвинувачення, старший сержант Нацгвардії України Марків не здійснював вбивства, але інформував керівництво НГУ про рух цивільних осіб поблизу фабрики Zeus Ceramica, а ті, в свою чергу, контактували з військовими Збройних сил України, які, за твердженням прокуратури, з мінометів відкрили вогонь по групі іноземних журналістів.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисного вбивства італійського фотокореспондента Роккеллі в 2014 році. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду було оскаржене.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА