07:16 04.11.2020

Суддя зобов'язав поштову службу США перевірити доставку до виборчих комісій бюлетені тих, хто проголосував на президентських виборах

2 хв читати
Суддя зобов'язав поштову службу США перевірити доставку до виборчих комісій бюлетені тих, хто проголосував на президентських виборах

Федеральний суддя столичного округу Колумбія зажадав від національної поштової служби США перевірити відправку поштовими відділеннями в виборчі комісії бюлетенів виборців, які проголосували поштою.

За даними, які були оприлюднені в суді, не було отримано підтвердження про доставку до виборчих комісій, які будуть займатися підрахунком голосів, близько 300 тис. бюлетенів.

Суддя розпорядився провести перевірку до 15:00 вівторка за східним часом США і не пізніше 16:30 доставити до відповідних виборчих комісій.

Спостерігачі звернули увагу, що підтвердження про доставку не були отримані зокрема і з таких важливих для визначення результатів голосування штатів, як Пенсильванія, Флорида, всього - понад десяти.

Пізніше надходження бюлетенів може затримати підрахунок голосів і визначення результатів виборів, проти чого виступає чинний президент Дональд Трамп. Він напередодні заявив журналістам: "Не можна, щоб це відкладалося на багато днів або навіть тижнів", оскільки результатів "чекає весь світ, вся країна".

"Багато махінацій, багато поганих речей відбувається з бюлетенями, коли ви говорите: "О, давайте присвятимо (підрахунками - ІФ) дні і дні", - сказав Трамп.

Спостерігачі зазначають, що на нинішніх виборах підрахунок голосів може тривати кілька днів або навіть тижнів. Це викликано тим, що в цьому році дуже істотна частка голосів надходить поштою, а підрахунок таких бюлетенів більш трудомісткий і довгий.

У деяких штатах така система діє вже не перший рік, і підрахунок голосів починається за кілька тижнів до офіційного дня голосування, що дозволяє досить швидко оприлюднити результати. Але низка штатів ввела подібну систему тільки в цьому році, а їх закони забороняли обробку бюлетенів до дня голосування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА