07:31 04.11.2020

Поштова служба США не встигне доставити виборчі бюлетені з десятків округів у день виборів

2 хв читати
Поштова служба США не встигне доставити виборчі бюлетені з десятків округів у день виборів

Поштова служба США не вклалася в строк, щоб провести перевірку своїх об'єктів у десятках округів у всій країні на предмет недоставлених до виборчих комісій бюлетенів для голосування і доставити їх в останню хвилину в день виборів, повідомляє Fox News.

Вівторок - це останній день, коли бюлетені можуть бути надіслані поштою, щоб бути підрахованими на виборах 2020 року.

"На кожному об'єкті є тільки один або два інспектори, і тому у них немає можливості особисто обшукати весь об'єкт", - зазначили в службі.

Поштова служба повідомила, що інспектори перебуватимуть у виявлених об'єктах "протягом усього вечора", хоча десятки штатів відхилять бюлетені, не одержані сьогодні ввечері.

Навіть ті штати, які приймають бюлетені після дня виборів, мають жорсткі терміни їх прийому.

Раніше повідомлялося, що Федеральний суддя столичного округу Колумбія зажадав від національної поштової служби США перевірити відправку поштовими відділеннями в виборчі комісії бюлетенів виборців, які вже проголосували поштою.

За даними, які були оприлюднені в суді, не було отримано підтвердження про доставку до виборчих комісій, які опікуватимуться підрахунком голосів, близько 300 тис. бюлетенів.

Суддя розпорядився провести перевірку до 15:00 вівторка за східним часом США і не пізніше 16:30 доставити до відповідних виборчих комісій.

Спостерігачі звернули увагу, що підтвердження про доставку не були отримані, зокрема, і з таких важливих для визначення результатів голосування штатів, як Пенсильванія, Флорида, всього - понад десяти.

"З огляду на часові обмеження, встановлені цією судовою постановою, і той факт, що поштові інспектори працюють на загальнонаціональній основі, відповідачі не змогли прискорити щоденний процес перевірки", - йдеться в повідомленні Поштової служби США.

Пізніше надходження бюлетенів може затримати підрахунок голосів і визначення результатів виборів, проти чого виступає чинний президент Дональд Трамп.

Він напередодні заявив журналістам: "Не можна, щоб це відкладалося на багато днів або навіть тижнів", оскільки результатів "чекає весь світ, вся країна".

"Багато махінацій, багато поганих речей відбувається з бюлетенями, коли ви говорите: "О, давайте присвятимо (підрахунками - ІФ) дні і дні", - сказав Трамп.

Спостерігачі зазначають, що на нинішніх виборах підрахунок голосів може тривати кілька днів або навіть тижнів.

Це викликано тим, що в цьому році дуже істотна частка голосів надходить поштою, а підрахунок таких бюлетенів більш трудомісткий і довгий.

У деяких штатах така система діє вже не перший рік, і підрахунок голосів починається за кілька тижнів до офіційного дня голосування, що дозволяє їм досить швидко оприлюднити результати. Але низка штатів ввели подібну систему тільки в цьому році, а їх закони забороняли обробку бюлетенів до дня голосування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА