08:14 04.11.2020

Зеленський: Звільнення Марківа дає сили і віру для боротьби за кожного українця, який незаконно перебуває в полоні або в тюрмі

2 хв читати
Зеленський: Звільнення Марківа дає сили і віру для боротьби за кожного українця, який незаконно перебуває в полоні або в тюрмі

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що звільнення українського нацгвардійця Віталія Марківа, який несправедливо був засуджений до 24 років позбавлення волі в Італії за смерть журналіста, є свідченням того, що Україна не залишає в скрутному становищі своїх громадян.

"Я українець, а отже моя держава – мене ніколи не залишить! Ким би я не був, де б не опинився, Україна боротиметься за мене 24/7. І неодмінно поверне додому. Просто тому що я її громадянин". Із самого початку я намагаюся робити все, щоб цей принцип став фундаментальним у ставленні держави до людей. Щоб кожен громадянин знав про це і пишався цим", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у вівторок ввечері.

Зеленський подякував усім, хто повернув захисника України додому, хто не просто працював, а реально бився, і за свободу Марківа, і за перемогу правди і справедливості.

"Це Міністерство внутрішніх справ, уповноважений з прав людини, наші дипломати, юристи, адвокати, волонтери, журналісти, громадські діячі, наша діаспора в Італії, Європі та світі!", - сказав він.

Зеленський зазначив, що ця новина додає всім сили і віри в успіх подальшої боротьби за кожного громадянина України, які досі, на жаль, незаконно перебувають у полоні або в тюрмі.

"Ніхто з них не забутий. Повернемо кожного. Тільки так і ніяк інакше. Бо ми – Україна. І своїх не залишаємо", - наголосив глава держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА