19:28 04.11.2020

Рада прийняла за основу проект змін до закону "Про автомобільні дороги"

2 хв читати
Рада прийняла за основу проект змін до закону "Про автомобільні дороги"

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №3901 "Про внесення змін до закону України "Про автомобільні дороги", яким передбачено узгодження положень даного закону зі змінами, внесеними до законодавства України.

Відповідний проект підтримали 253 народних депутата.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, прийняття даного законопроекту обумовлено необхідністю внесення змін до закону України "Про автомобільні дороги" в зв'язку з прийняттям закону "Про концесії".

"У тексті закону України "Про автомобільні дороги" містяться посилання на закони України "Про концесії" та "Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг", які відповідно до "Прикінцевих та перехідних положень" закону України "Про концесії" втратили силу", - пояснили автори.

Крім того, законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування" функції з управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення передані від "Укравтодору" обласним державним адміністраціям.

При цьому згідно з регламентом Верховної Ради, якщо для реалізації положень поданого законопроекту після його прийняття необхідні зміни до інших законів, такі зміни мають викладатися в розділі "Перехідні положення" цього законопроекту або в одночасно внесеному його ініціатором окремому законопроекті.

Однак зміни були внесені не в усі законодавчі акти, що призводить до виникнення законодавчих колізій.

"Прийняття проекту закону необхідно для запобігання виникненню таких законодавчих колізій і забезпечення принципу правової визначеності", - констатується в пояснювальній записці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА