19:46 04.11.2020

У Молдові зареєстровано найбільшу кількість випадків зараження COVID-19 за останні три тижні

2 хв читати
У Молдові зареєстровано найбільшу кількість випадків зараження COVID-19 за останні три тижні

У Молдові за добу виявлено 1020 випадків коронавірусу, повідомив державний секретар міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту Костянтин Риміш.

"Сьогодні були оброблені 3590 тестів, зокрема 3175 первинних тестів. У результаті з'ясувалося, що 1020 результатів виявилися позитивними. Це найбільша кількість випадків за останні три тижні", - сказав представник Міністерства охорони здоров'я на прес-конференції в середу.

Він нагадав, що в останні три тижні було зареєстровано зниження кількості випадків зараження на COVID-19, після найбільш високих показників у середині жовтня. Антирекорд був встановлений 14 жовтня - 1149 випадків. За останні десять було по 700-800 випадків на день.

Риміш наголосив, що найбільш тривожною залишається ситуація в Кишиневі (421 випадок за день) і в Придністровському регіоні - 162 випадки.

"З медичних установ також виписано рекордну кількість пацієнтів за один день - 890 осіб. Таким чином, від коронавірусу вилікувалися 58 292 особи. На сьогодні в Молдові на коронавірус хворіють 18 364 особи", - повідомив держсекретар Міністерства охорони здоров'я.

За його словами, в середу померли ще 13 людей з діагнозом COVID-19. Кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 1851 людини.

У Молдові діє режим надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я. Це передбачає дотримання соціальної дистанції, носіння масок, обов'язкову дезінфекцію, вимірювання температури в громадських місцях. Також заборонені заходи за участю понад 50 осіб.

При цьому дозволені весілля та інші заходи, працюють усі магазини, торговельні центри, ринки, ресторани. Влада заявила, що не обмежуватиме діяльність економічних агентів. У неділю в Молдові відбулися вибори президента. На дільницях дотримувалися жорстких санітарних норм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА